Haberler

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Güvenlik Önlemleri

Hatay Valisi Lekesiz, sınır kapısındaki güvenlik önlemlerini inceledi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemede bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Lekesiz, beraberindeki Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, Reyhanlı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Adnan Korkmaz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) yetkilileriyle sınır kapısında inceleme yaptı.

Cilvegözü Mülki İdare Amiri Eriş'in sunumu eşliğinde sınır kapısında alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi alan Lekesiz, ara bölgede bulunan lojmanların yıkıldığını, 2400 metre boyunca tel çit çekildiğini, aydınlatma ve kamera sistemleri, araçlar için yükleme rampası, ara bölgenin elektrik ihtiyacı için elektrik trafosu yapıldığını belirtti.

Suriye sınırındaki sıfır noktasından giriş yapan araçların kontrolü amacıyla araç altı tarama ve tanıma sistemi yapıldığını ifade eden Lekesiz, Suriye'den gelen tırların üzerinin kontrolü amacıyla gölgelik altına ayna yerleştirildiğini, acil durumlarda tır sahasının tahliyesi amacıyla jandarma arama noktasının arkasına seyyar kapı yapıldığını, Türkiye kapısı önünde 25 metre uzaklıkta tır ve binek araçların alımı ile bunun kontrolü amacıyla açılır kapanır otomatik kapı ve bariyerlerin yapıldığını kaydetti.

Lekesiz, tır aktarma sahasında yürütülen güvenlik tedbirlerine yönelik çalışmaların devam ettiğini de aktardı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Cilvegözü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title