Haberler

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Aktarma Sahasında Güvenlik Önlemleri

Güncelleme:

Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır aktarma sahasında alınan güvenlik önlemlerine ilişkin çalışmalar Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

02 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 14.30'da Cilvegözü Mülki İdare Amirliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Lekesiz, Cilvegözü sınır kapısından Suriye'deki insanlara geçici olarak yapılan insani yardımların devam ettiğini hatırlatarak, "Süreç başladığından beri insani yardımlar devam ediyor. Bu insani yardım noktalarının en önemlilerinden bir tanesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaklaşık 2,5 kilometre kadar ilerisindeki aktarma bölgesi dediğimiz yer. Günde ortalama 70 kadar TIR muhtelif insani ihtiyaçları Suriyelilere veriyor. Hiç şüphesiz bu yardımlar yapılırken, kendi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm insanların can güvenliği fevkalade önemli. Orada can güvenliği açısından ortamın daha da güvenli hale gelebilmesi içingerek İçişleri Bakanlığımız gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız gerekse Valiliğimiz tarafından yapılan çalışmaları bir kez daha ele almak ve yerinde incelemek üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Suriye'de yaşanan hareketliliğin artmasına bağlı olarak iç güvenliğimiz açısından konu daha da fazla önem arz eder hale geldi. Dolayısı ile çalışmaların bir an evvel bitirilip hayata geçirilmesi önemli. Yararlı bir toplantı olmasını diliyorum." dedi.

Toplantıda, Cilvegözü Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Eriş çalışmalarla ilgili sunum yaparken, Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yetkililer de konu ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

Toplantının ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler bölgede incelemelerde bulundular.

Çalışmalar kapsamında; Suriye'ye gidiş yönünde sağ tarafa 1 metre yüksekliğinde duvar ve üzerine 3 metre yüksekliğinde tel çevrilmesi, kamera sistemleri kurulması, aydınlatma yapılması, araç ve yaya girişleri için bariyer sistemi kurulması, kontrol ve nöbet kulübesi, gözetleme kulübesi kurulması, araçlar için alt arama, tarama ve tanıma sistemi yapılması, yayaların güvenli geçişleri için yürüyüş yolu yapılması, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması, dinlenme alanları yapılması, engelliler dahil WC ile lavabolar yapılmasına kadar her şey düşünüldü.

Toplantıya; İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Lekesiz Cilvegözü Reyhanlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title