Haberler

CHP Süheyl Batum'u Partiden İhraç Etti

Güncelleme:

CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Süheyl Batum, savunmasını yaptığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edildi. Batum, ihraç kararına karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.

Habertürk haberine göre, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada "Bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını" söylediği gerekçesiyle CHP MYK tarrafından 'partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği' gerekçesiyle 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen Batum hakkında karar verildi.

8 SAAT SAVUNMA YAPTI

Dün toplanan CHP YDK, Batum'un savunmasını aldı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda oy çokluğuyla Batum'un partiden ihraç edilmesi kararı çıktı. Ancak kararın oybirliğine çevrilmesi eğilimi belirince açıklama bugüne bırakıldı.

İHRAÇ KARARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı ve Merkez Yönetim Kurulunun 'kesin ihraç istemiyle' YDK'ya sevk ettiği Süheyl Batum'un durumunu değerlendirdi. YDK Sekreteri Selahattin Balta, YDK toplantısından sonra Süheyl Batum'un kesin olarak CHP'den ihraç edildiğini açıkladı.

BATUM, YDK'DA SAVUNMASINI YAPTI

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısına katılarak savunmasını yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz haftlarda Batum'u Grup İç Yönetmeliği'nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle YDK'ya sevk etmişti. Başkanlığını Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı CHP YDK, dün Batum hakkındaki ve gündemindeki diğer dosyaları görüşmek üzere toplandı.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN PARTİYE MESAJ

Batum da saat 11.00'da başlayan YDK toplantısına katılarak, sevkine ilişkin savunmasını verdi. Partiye gelişinde soruları yanıtlayan Batum, "savunmasında ne söyleyeceği" sorusu üzerine, "Ben düşünce özgürlüğünü falan savunmayacağım, herhalde Cumhuriyeti kuran partide düşüncemizi savunamayacak durumdaysak, kötü bir şeydir" dedi.

Hukuku da savunmayacağını aktaran Batum, "Sadece bu süreci bu şekilde açanların, neden açtıklarını bir kez de oradaki hukukçu arkadaşlarla paylaşacağım" ifadesini kullandı.

"İHRAÇ KARARI ÇIKMAZ"

Batum, "İhraç kararının çıkacağına inanıyor musunuz" sorusunu da "Yok. Bu sürecin buraya neden geldiğini arkadaşlara soracağım. Yoksa 'parti iyi gitmiyor' diyen insanlar ihraç edilecek olsa çok zor olurdu. Hem de CHP'ye yakışmazdı. Bakalım göreceğiz" diye konuştu.

Batum daha sonra savunmasını yapmak üzere YDK toplantısının yapıldığı kata çıktı. Toplantıda 2,5 saat kalan Batum, partiden ayrılışında ise toplantının bir "sohbet havasında" geçtiğini söyledi.

Batum, "Kendileriyle de konuştum, ben daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağım" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bedii Süheyl Batum Habertürk Eskişehir Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (39)

dursun:

apo bastırıyor seçime kadar büyük tavizler verilecek bop bölünme projesi çerçevesinde chpnin başına operasyonla getirilen kılıçdaroğlu seçim öncesi bu tavizlere sessiz kalma telkinini aldı ve buna karşı çıkabilecek vatanseverleri ihraç ettiriyor Allahtan herkes için mhp diye bir alternatif var

17
10
yanıtYanıtla
dede:

defol git akp ye batum seni istemiyoruz 2011 de zaten senin yüzünden eskişehir kaybedilmişti

3
23
yanıtYanıtla
yanlıştı:

bunun gibileri partiye almak zaten yanlıştı

11
14
yanıtYanıtla
Cabbar:

Bos ver sen Receb e danisman olursun daha cok kazanirsin. birde saraylarda yasarsin iyi mi?

5
18
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

chp ihraclarla gündeme geliyor demekki neymiş al birini vur ötekini birilerinin hoşuna gitmeyince haydi yallah diyorlar üzerine tayyip Erdoğan a kiziyorlar

15
7
yanıtYanıtla
ALİ:

OLACAĞI BUYDU ÇÜNKÜ CHP DHKP-C OLDU ŞAŞIRMAYIN

18
4
yanıtYanıtla
imam hatipli genç:

GAYET UYGUNDUR . . AK TROLLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORDU ZATEN

10
12
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Tabiki ihracı iyi oldu geç bile kaldılar sizi adam yerine koyup chp den mv yaptılar kendilerini bi halt zannediyorlar o da gidip emine ülkere takılsın poyunu posunu görsün ırkçı şövenistler sizi

10
12
yanıtYanıtla
X33:

CHP ARTIK TIRI VIRI PARTISI OLMUSTUR BUNLARDAN BI CACIK OLMAZ. . . . . SUHEYIL HOCA COK KALENDER FITNECI BI ADAMDI PARTISI GIBI . . BIDE BIZ CHP SUTLAYA BILSEYDIK COK YAXSI OLCAKTI DEMI PACARVA TAYFALARIIIII . . . EVET DEYIN DUNBUKLER

13
9
yanıtYanıtla
EGEMEN UNAL:

MERAK ETMEYIN IKI GUN SONRA PISMAN OLDUMDER GERI GELIR BUNLARDA YUZ YOK MALESEF

14
7
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title