Haberler

CHP'nin İzmir ve Antalya adayı kim olacak? PM cuma günü toplanıyor

Güncelleme:

CHP Parti Meclisi kalan adayları belirlemek için cuma günü toplanacak. CHP'de İzmir ve Antalya büyükşehir belediye başkanı adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 700 seçim çevresi için anket ve temayül yoklaması tamamlandı. CHP'nin İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer'in yerine yeni bir isim aradığı iddia ediliyor.

CHP'nin Parti Meclisi (PM), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için kalan adayları belirlemek üzere cuma toplanacak. Henüz İzmir ve Antalya'nın adayları açıklanmazken, PM toplantısı sonrası söz konusu kentlerin belediye başkan adaylarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

ANKET VE TEMAYÜZ YOKLAMASI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Edinilen bilgiye göre, CHP, bugüne kadar 622 seçim çevresinde adayını açıklarken, aralarında İzmir ve Antalya'nın da bulunduğu yaklaşık 700 seçim çevresi için de anket ve temayül yoklaması çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) cuma saat 13.00'te toplanacak. MYK'nin ardından akşam saatlerinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında PM toplantısı yapılacak. Toplantıda kalan seçim çevrelerinin büyük çoğunluğu için adayların açıklanacağı öğrenildi.

CHP Parti Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için adayları belirlemek üzere toplanacak

Öte yandan, CHP, aday belirleme çalışmaları nedeniyle yarın saat 09.00'dan itibaren 2 gün parti genel merkezine ziyaretçi alınmayacağını bildirdi.

CHP'NİN İZMİR ADAYI KİM OLACAK?

Parti Meclisi toplantısı öncesi ise, CHP'nin İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer'in yerine yeni bir isim aradığı iddia edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaparak, "Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz." dedi. Söz konusu iddialara ilişkin Tunç Soyer ise "Bir şaibem, bir usulsüzlüğüm, CHP'nin kurumsal kimliği ile çatışan bir şeyim yok." ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için adayları belirlemek üzere toplanacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

Diğer taraftan CHP lideri Özgür Özel'in Tunç Soyer ile ilgili adaylık sözleri ise "Soyer'in adaylığına yeşil ışık" olarak algılandı.

Kaynak: AA / Güncel

CHP Parti Meclisi Tunç Soyer Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

TT:

Adam kıpır kıpır, neşe dolu, hayat dolu.... He iş yapmıyor mu? O kısmı tartışılır. İzmir, ne olabilecekken şuan da ne durumda malum. Seçim zamanı İzmirliler gerekeni yapar. Değişim gerekiyorsa değişim, devam etsin diyorlarsa devam. ? Karara saygı ?

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title