Haberler

CHP Milletvekili Türker Ateş: Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olabileceği açıklamaları gerçeklerden uzak

Güncelleme:

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olabileceği açıklamalarının gerçeklerden uzak olduğunu belirtti.

(ANKARA) - CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin orta gelirli ülke konumundan yüksek gelirli konuma yükselebileceğine ilişkin açıklamalarının toplumun gerçeklerinden uzak olduğunu söyledi. Ateş, "Hayaller zenginlik iken gerçekler toplumda genişleyen yoksulluğu gösteriyor. Yaşanan tablo içinde Dünya Bankası öngörülerine işaret ederek yüksek gelirli ülke kategorisine çıkabileceğimizle gururlanmak esef vericidir" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, gelir dağılımında artan eşitsizliğe dikkat çekti. TÜİK verilerine göre geçen yıl en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı payın 1,8 puan artışla yüzde 49,8'e çıktığına işaret etti. Aeş, "En düşük gelire sahip vatandaşların oluşturduğu yüzde 20'lik grubun toplam gelir içindeki payı ise sadece yüzde 5,9 oldu. AKP iktidarı ekonomide yalnızca büyüme oranlarıyla övünürken ücretli kesimin milli gelirden aldığı pay düştü, gelir dağılımında adaletsizlik arttı" ifadelerini kullandı.

SANDIĞIN VERDİĞİ MESAJI ANLAMIŞ DEĞİLLER"

TÜİK'in Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistiklerindeki verilerine dikkat çeken Ateş, şunları dile getirdi:

"Yoksulluk giderek genişliyor. TÜİK'in makyajlı verileri bile dramatik. Yaptıkları anket kapsamında ülkemizde geçen yıl vatandaşların yüzde 39,2'si iki günde bir et içeren yemek masrafını, yüzde 31,8'i beklenmedik harcamalarını, yüzde 19,5'i evinin ısınma ihtiyacını karşılayamamış. Yoksulluk kuşaklar arası aktarılırken yeni haneleri de pençesine alıyor. Gelir dağılımında artan adaletsizlik toplumsal barış ve sosyal doku açısından da büyük risk. Güçsüz bireyler yalnız bırakıldığında toplumda dağılmanın başlayacağı ortada. Ekonomik büyüme kalkınmadan bahsetmeden tek başına anlamlı değil. Yaşanan tablo içinde Dünya Bankası öngörülerine işaret ederek yüksek gelirli ülke kategorisine çıkabileceğimizle gururlanmak esef vericidir. Sandıkta vatandaşın verdiği mesajı anlamış değiller. Sokağın gerçeğini görsünler."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Şimşek Milletvekili Türker Ateş Türkiye Maliye Bolu Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title