Haberler

CHP'lilerden MİT Müsteşarı ile Emniyet Genel Müdürü'ne Çağrı

CHP'lilerden MİT müsteşarı ile Emniyet Genel Müdürü'ne çağrı "Salih Necar'ın YPG üyesi olduğuna dair bir istihbarat mı var?" "Devlet sırrı' tanımıyla ilgili Danıştay'a dava açtık" Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in Ankara'daki patlamayla ilgili komisyona gelerek bilgi vermelerini talep etti.

CHP'lilerden MİT müsteşarı ile Emniyet Genel Müdürü'ne çağrı

"Salih Necar'ın YPG üyesi olduğuna dair bir istihbarat mı var?"

"Devlet sırrı' tanımıyla ilgili Danıştay'a dava açtık"

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in Ankara'daki patlamayla ilgili komisyona gelerek bilgi vermelerini talep etti.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonunun CHP'li üyeleri Engin Özkoç, Tuncay Özkan ve Barış Yarkadaş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Engin Özkoç, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 1 Mart Salı günü komisyona gelerek bilgi vermelerini talep ettiklerini söyledi. Engin Özkoç, MİT Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürüne soracakları sorular karşısında patlamanın bir istihbarat açığından mı kaynaklandığını yoksa önemli bir istihbaratın gereğinin yapılmaması sonucu mu gerçekleştiğini öğreneceklerini belirtti.

"SALİH NECAR'IN YPG ÜYESİ OLDUĞUNA DAİR BİR İSTİHBARAT MI VAR?"

Patlama sonrasında hükümet yetkililerinin saldırıyı gerçekleştiren kişinin YPG'li Salih Neccar olduğunu söylediklerini aktaran Engin Özkoç, "Saldırıyı TAK- Kürdistan Özgürlük Şahinleri denilen bir terör örgütü üstlendi. Saldırganın isminin Salih Neccar değil Abdulbaki Sömer olduğu anlaşıldı. Biz öğrenmek istiyoruz ki devletin ve hükümetin başındaki isimler neye dayanarak böyle bir açıklama yaptı. MİT, Emniyet ve Jandarmaya 'Elinizde Suriye Amude doğumlu Salih Neccar adlı bir kişiye ait YPG üyesi olduğuna dair istihbarat bulunuyor mu' diye sorduk. Bu konunun bir an önce açıklığa kavuşması gerekiyor. Numan Kurtulmuş'tan bazı bilgileri aldık" diye konuştu.

"DEVLET SIRRI' TANIMIYLA İLGİLİ DANIŞTAY'A DAVA AÇTIK"

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna sunulacak raporlar hakkında gizli bir yönetmelik yayımlandığını kaydeden Engin Özkoç şunları söyledi: "Bu yönetmelikte komisyonun tüm çalışma alanını belirleyen devlet sırrı tanımı yasalarda yer alan kapsamın ötesine taşınarak bilgi almamızın önü kesildi. Sorduğumuz sorulara bile yönetmelik gerekçe gösterilerek yüzeysel cevaplar veriliyor. Bu nedenle biz yönetmeliğin devlet sırrı tanımıyla ilgili maddelerin yürütmesini durdurma ve iptali için Danıştay'a dava açtık. Yargı süreci işliyor. Devlet sırrı tanımı ilgili yasalarda 'açıklanması' halindeyken komisyonla ilgili yönetmelikte 'açıklanması ve öğrenilmesi' olarak genişletilerek komisyonunun bilgi alması engelleniyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Hakan Fidan Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title