Haberler

CHP'li Ulaş Karasu, DHMİ'nin şirketleşeceği ve ikiye ayrılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na DHMİ'nin şirketleşeceği ve ikiye ayrılacağı iddialarını sordu. Karasu, ayrıca DHMİ'deki hülle atamaları, bankamatik memurlarına yapılan ödemeleri ve çalışanların rızası dışında başka illere gönderilmesini de gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na "DHMİ'nin şirketleşeceği, işletmenin Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı ve İşletme Daire Başkanlığı birimlerini birbirinden ayırarak ikiye bölüneceği iddiası doğru mudur? DHMİ ikiye ayrılmasından sonra, işletme tarafının topladığı kira gelirlerinin de Varlık Fonu'na aktarılacağı, kurumun yatırımlarının ise Alt Yapı Genel Müdürlüğü'ne bağlanacağı iddiası doğru mudur" diye sordu.

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Bakan ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) şirketleştirileceği ve ikiye ayrılacağına yönelik iddiaları, kurumda mevzuat dışında hülle atamalarla yapılan atamaları, "bankamatik memuru" olarak işe alınanlara yapılan ödemeleri ve çalışanlarının rızası dışında başka illere gönderilmesini TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Karasu, Bakan Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"DHMİ'DEKİ İDDİALAR KURUMDAKİ ÇALIŞMA VE İŞ BARIŞINI BOZMUŞ DURUMDA"

"DHMİ'nin şirketleşeceği ve ikiye bölüneceği iddiaları daha önceki yıllarda da gündeme gelmişti. Bu iddialar yeniden kurumda konuşulmaya başlandı. Bu durumdan çalışanlar çok tedirgin ve geleceklerinden kaygılılar. Ayrıca yine kurumda yapılan hülle atamalar, depremzede ve engelli personellerin istekleri dışında başka illere gönderilmesi, bankamatik memurlarına yapılan ödemeler, oluşan kamu zararları gibi konular DHMİ'de çok sıkıntı olduğunu ortaya koyuyor. Bu durumların hepsi mahkemelere de taşınmış, raporlara yansımış ama buna rağmen adımlar atılmıyor. Bu olumsuzluklar kurumda çalışma ve iş barışı bozmuş durumda. Bakan, bütün bu iddialara açıklık getirmeli. Ancak sorduğumuz sorulara yeterli yanıtları da alamıyoruz."

"DHMİ'NİN ŞİRKETLEŞECEĞİ, İŞLETMENİN İKİYE BÖLÜNECEĞİ İDDİASI DOĞRU MUDUR"

Karasu, Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:

"DHMİ'nin şirketleşeceği, işletmenin Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı ve İşletme Daire Başkanlığı birimlerini birbirinden ayırarak ikiye bölüneceği iddiası doğru mudur?

DHMİ ikiye ayrılmasından sonra, işletme tarafının topladığı kira gelirlerinin de Varlık Fonu'na aktarılacağı, kurumun yatırımlarının ise Alt Yapı Genel Müdürlüğü'ne bağlanacağı iddiası doğru mudur? İddiaların dayanağı ve gerekçesi nedir? İddialar doğru ise bu yöndeki kararlar ne zaman nerede alınmıştır? Söz konusu kararlar ne zaman uygulamaya geçirilecektir?

Uygulamanın hayata geçirilmesiyle personelin ekonomik ve özlük haklarının durumu ne olacaktır? Bu konuda yapılan planlama var mıdır, var ise içeriği nedir?

DHMİ bünyesinde, haksız şekilde atandığı mahkeme kararıyla kesinleşmiş kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerden kaçı mahkeme kararına uygun bir şekilde eski görev yerlerine gönderilmiştir? Son bir yıl içinde kurum aleyhine açılan kaç 'mobbing davası' bulunmaktadır? Bu davaların sonuçları nelerdir? Aynı dönemde kurumda depremzede veya engelli olarak çalışan, ancak baskıya uğradığı gerekçesiyle kaç personelin görev yeri değiştirilmiştir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Ulaş Karasu Ulaş Dhmi Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title