Haberler

CHP'li Tekin, Göle'deki Okçu Köyüne Berfo Ana Adının Verilmesini Teklif Etti

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ardahan'ın Göle ilçesindeki Okçu Köyü'nün adının "Berfo Ana Köyü" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi."kaçtığı" haberi verildiği belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ardahan'ın Göle ilçesindeki Okçu Köyü'nün adının "Berfo Ana Köyü" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Tekin ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin gerekçesinde, Cemil Kırbayır'ın, 13 Eylül 1983 tarihinde Ardahan'ın Göle ilçesinde gözaltına alındığı, daha sonra Kars'a götürüldüğü, 8 Ekim 1980 tarihinde yapılan işkence sonucu hayatını kaybettiği, ailesine ise

"kaçtığı" haberi verildiği belirtildi.

İnsanlık suçu işleyen dönemin kamu görevlilerinin, işkence ederek öldürdükleri Kırbayır cinayetini örtbas etme yolunu seçtikleri kaydedildi.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Tam 30 yıl boyunca, 103 yaşındaki Berfo Ana, oğlu bir gün döner diye evinin kapısını açık tutmuş, oğlu geldiğinde evini tanıyamaz diye evini tamir ettirmemiştir. Berfo Ana, 30 yıl, bir annenin yaşayabileceği en büyük dram ve travmayı yaşamıştır. Her ne kadar Berfo Ana ölene kadar oğlunun öldürüldüğünü kabullenmemiş olsa da Cemil Kırbayır'la birlikte işkence-sorguya alınan tanıkların ifadelerinde, Cemil Kırbayır'ın işkence sonucu hayatını kaybettiği dile getirilmektedir."

Berfo Ana'nın, on binlerce faili meçhul cinayetin gün yüzüne çıkması için verilen mücadelenin simgesi olduğu belirtilen gerekçede, "Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı olan, Berfo Ana'nın doğduğu Okçu Köyü'nün ismi, Berfo Ana'nın mücadelesini yaşatmak adına 'Berfo Ana Köyü' olarak değiştirilmelidir" denildi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Kırbayır Gürsel Tekin Ardahan Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title