Haberler

CHP'li Oran: Süleyman Aslan'ın Evinde Ayakkabı Kutularında Bulunan 4,5 Milyon Doların Kendisine...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon doların kendisine iade edilip edilmediğini sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon doların kendisine iade edilip edilmediğini sordu.

Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "17 Aralık 2013'te başlayan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde, ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar sakladığı ortaya çıktı. Söz konusu paranın kara para transferine aracılık edilmesi nedeniyle alınan rüşvetlerden oluştuğu iddia edildi. Süleyman Aslan tahliye sonrasında bu kez banka yönetim kurulu üyeliğine atandı" dedi.

Oran soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Süleyman Aslan'ın geçtiğimiz hafta serbest kaldıktan sonra Türkiye Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının gerekçesi nedir? Kara para transferine aracılık, rüşvet gibi ağır suçlardan yargılaması devam eden bir kişinin yönetim kurulu üyeliğine atanmasına siz mi karar verdiniz?

Kara para transferi, rüşvet gibi suçlardan yargılanan Süleyman Aslan yönetim kurulu üyesi olarak, makam arabası, lojman, makam odası gibi hizmetlerden de yararlanacak mıdır?

Süleyman Aslan'a, Halkbank Yönetim Kurulu üyesi olması nedeniyle, her ne ad altında olursa olsun, aylık olarak net kaç TL ödeme yapılacaktır?

Süleyman Aslan'ın tutuklu olduğu süre içerisinde bloke edilen genel müdürlük maaşının kendisine ödeneceği bilgisi doğru mudur? Süleyman Aslan cezaevinde Genel Müdürlük görevini cezaevinden devam mı ettirmiştir? Bloke edilen maaşın tekrar ödenmesinin sebebi nedir, ödenecek toplam meblağ kaç TL'dir?

Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon doların kendisine iade edilmiş midir? Bu paranın Halkbankası ile bir ilgisi var mıdır, varsa bu konuda hangi girişimde bulundunuz?

Süleyman Aslan'a herhangi bir idari ceza verildi mi, verildiyse içeriği kapsamı nedir, bu ceza yerine getirildi mi?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Süleyman Aslan Halk Bankası Ali Babacan Umut Oran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title