Haberler

CHP'li Eski Vekiller Yayınladıkları Bildiriyle Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı

CHP'li eski 50 milletvekili yayınladıkları bildiriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

CHP'li eski 50 milletvekili yayınladıkları bildiriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol bir grup eski milletvekiliyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP'li eski 50 milletvekilinin imza attığı "Kılıçdaroğlu istifa etmelidir" başlıklı bildiriyi okuyan Anadol, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını başarısızlık olarak nitelendirdi.

Anadol şöyle dedi:

"Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir. Esasen kendisi de İhsanoğlu'nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bir riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir."

"Yeni CHP değil, yeniden CHP" ifadesini kullanan Anadol, "CHP Genel Başkanı kurultayın toplanabileceğini söyledi. Bu beyanı olumlu karşılıyoruz, destekliyoruz" dedi.

"CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce olası bir kurultayda aday olacağı sinyalini verdi, İnce ile birlikte hareket eder misiniz?" sorusuna Anadol, "Her CHP üyesinin Muharrem İnce gibi grup başkanvekilliği yapmış bir arkadaşımızın adaylığını gayet doğal karşılıyoruz. Başka arkadaşlar da aday olabilir. Biz bu toplantıyı bazı adaylara destek olmak bazılarına köstek olmak için yapmıyoruz tamamen ilkesel bir tavır sergiliyoruz. Risk aldım diyen Genel Başkan'ın bu riskin gereğini yerine getirmesini istiyoruz amacımız bu" dedi.

-"BAYKAL, SAV İLE TEMASIMIZ HER ZAMAN VARDIR"-

Bir soruya Anadol, "Sayın Deniz Baykal, Sayın Önder Sav ile temasımız her zaman vardır. Biz aynı partinin mensubuyuz. Sayın Deniz Baykal'ın, Sayın Önder Sav'ın böyle bir toplantıya olumsuz bakacağını sanmıyorum, elbette olumlu bakıyorlardır. Olumlu baktıklarını söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Kemal Anadol Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ANKARALI:

rahmetli atatürkün vefatindan sonra chp insana devletin varolmasi icin bi varlik gözüyle bakmistir insan devletin yasamasi icin vardir aksini yapmamistir insana hizmet degeri refahi hep arakada kalmistir bunlar icin var yok devlet bgüne kadar sol örgütlerde bu hep süregeldi chpnin iyiniyetli bikisim milletvekilleri haric uc kadro bu eskiler isci partisi gibi sollar chp izmir örgütü delegeleri meclis üylerinin büyük kismi bunlara dahil bunlarin en asirisi hatta bu eski mantigin daha karisigi degisik bi ürünü

0
0
yanıtYanıtla
ahmet:

SİZ NE YAPTINIZ DEYUSLAR UTANMAZLAR BU ÜLKE BU HALDEYSE SİZLERİN YÜZÜNDEN YILLARCA BU HALKI SAHİPSİZ BIRAKTINIZ MECLİSTE MAAŞ ALIP YATTINIZ BAŞBAKAN İYİ YAPIYOR SAYGI DUYMAK LAZIM BEN ALEVİYİM ERDOĞANIN DEDİĞİ GİBİ ATATÜRKÜN PEŞİNE TAKILDINIZ KIZLARI ÜNÜVERSİTEYE SOKMADINIZ LAİKLİ DİYE DİYE HELAL OLSUN ERDOĞANA BAKIN NASIL SAHİP ÇIKIYOR TABANINA KÖTÜMÜ YAPIYOR FIRSATI BULSANIZ BOĞARSINIZ ADAMI TABANI ONA SAHİP ÇIKIYOR ODA TABANINA SİZE SİYASETİ DAHA ÇOK ÖĞRETECEK ERDOĞANA KÜFÜR DEDECEKSİNİZ SONRADA KUTUPLAŞTIRIYOR DİYECEKSİNİZ NE YAPSIN ÖLMÜŞ ANASINA KÜFÜR EDENLERİN BAŞINIMI OKŞASIN ÜLKERNİN ANASINI AĞLATTINIZ ŞİMDİ ÇIKMIŞLAR SAHTE KABADAYILAR KILIÇDAR OĞLUNU İSTİFAYA DAVET EDİYORLAR SİZ ANCAK YEMEK UCUZ DİYE MECLİSE YEMEĞE GİDERSİNİZ BİRDE ARTIK MİLLET SİZİ TAKMIYOR MECLİSE ARA SIRA GİDERSİNİZ GARSONLAR VE GÖREVLİLER SAYIN VEKİLİM DESİN DİYE MİLLET SİNCAR DAĞLARINDA SUSUZLUKTAN ÖLÜYORSA SEBEBİ SİZİN GİBİ DEYUSLARDIR ERDOĞAN DEĞİL.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title