Haberler

CHP'li Demirçalı: Askeri Helikopter Neden Düştü

Güncelleme:

CHP'li Demirçalı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a dün Ankara'da 4 askerin şehit olmasına yol açan Skorsky helikopterinin düşme nedenini sordu.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a dün Ankara'da 4 askerin şehit olmasına yol açan Skorsky helikopterinin düşme nedenini sordu.

Demirçalı, Bakan Yılmaz'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, kazaların, aynı tip ve marka (S-70 Skorsky) helikopterle gerçekleşmesinin soru işaretlerini artırdığını belirtti. "Uçan tabut" olarak tanımlanan Skorsky helikopterlerin "uzun süredir kullanıldığı, uçuş saatlerinin dolduğu, uçurulmalarının sakıncalığı olduğu" iddialarını hatırlatan Demirçalı, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

"-Ankara'da 17 Aralık tarihinde 4 askerimizin şehit olmasına yol açan Skorsky helikopterinin düşme gerekçesi nedir?

-Düşen helikopterin düzenli bakım raporları var mı? En son bakımı ne zaman yapılmıştır?

- Türkiye'de, Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Deniz Kuvvetleri'ne ait bu güne kadar kaç S-70 Skorsky kazası yaşanmış kaç askerimiz şehit olmuştur?

-Aynı tip helikopterlerin 2012 yılında da peş peşe kaza kırıma uğraması S-70 Skorsky helikopterlerin metal yorgunu ve uçuş saatlerini doldurmuş olmasından mı kaynaklanmaktadır?

-Skorsky helikopterinin kabul edilen maksimum uçuş ömürleri asgari kaç saattir? Ankara'da düşen helikopterimizin toplam uçuş saati nedir?

-TSK bünyesinde S-70 Skorsky helikopterden kaç adet bulunmaktadır?

-Bu helikopterlerin modernizasyonu kaç yılda bir gerçekleşmektedir?

-Anılan helikopterlerin düşüş nedenleri arasında; arıza, ihmal, sabotaj, pilotaj hatası vb. gibi sebeplerden en çok hangisi gerçekleşmektedir?

-TSK bünyesinde bugüne kadar kaza kırıma uğramış helikopter kazaları neticesinde, ne gibi önlemler alınmış ve uygulanmaktadır?

-Türkiye, helikopter kazalarında, dünya ülkeleri arasında kaçıncı sırada bulunmaktadır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Ali Demirçalı Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

title