Haberler

CHP'li Başkan Akaydın, 3.5 Saat İfade Verdi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Osman Şanal'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesinin alınma işlemi tamamlandı.

CHP'li BAŞKAN AKAYDIN, 3.5 SAAT İFADE VERDİ (2)

ADLİYEDEN SLOGANLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alınma işlemi tamamlandı. Yaklaşık 4 saat 20 dakika ifade veren Başkan Akaydın, kendisine destek için adliyeye gelen partililerin 'AKP halka hesap verecek', 'Direne direne kazanacağız' sloganları arasında adliyeden ayrılırken kendisini yalnız bırakmayan partililere ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Başkan Akaydın, A-Kent ile ilgili sürece ilişkin daha önce karakolda ifade veren arkadaşları bulunduğunu belirtirken şöyle konuştu:

"Belediyemiz Danıştay incelemesiyle bu ihaleden aklanmış bir belediyedir. Ancak saat 09.30'da başlayan bir ifade alma süreci oldu. Bu konuda uzun uzun sorulan sorulara gerekli cevaplar verilmiştir. Olayda yargı, hukuk vardır. Hukuki süreçlerle ilgili konuşmak etik değildir. Hukuku yıpratmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Hepimize lazım olacaktır. Bu işe yol açan insanlara da lazım olacaktır. Şimdi 6-7 sene öncesinden yapılmış bir ihaleyle ilgili YÖK Denetleme Kurulu üyesine ifade vermek üzere üniversiteye gidiyorum. Tesadüffen çakıştı birbirine. Buldukları; benim iftihar edeceğim bir konu, AR-GE merkezi binasıyla ilgili. Türkiye'ye çok güzel bir eser kazandırdım. Niye böyle bir inşaat kalkıştığımın ifadesini vereceğim."

'BENDE MANGAL GİBİ YÜREK VAR'

Başkan Mustafa Akaydın, "İfade alma işlemi beklediğinizden uzun sürdü mü?" sorusu üzerine, "Savcı öyle istedi, öyle oldu" karşılığı verdi. Akaydın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla zamanlanın denk düşmesini tesadüf olarak değerlendirdi. Başkan Akaydın, "Gözaltına alınmaktan korkuyor musunuz?" sorusuna, "Hiç umurumda değil bende mangal gibi yürek var" diyerek karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ULAŞTI

Başkan Mustafa Akadın, Antalya Adliyesi'nden ayrılacağı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine telefonla ulaştı. Belediye Başkanı Akaydın, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na telefonda şunları söyledi:

"Size daha önce işaret etmiş olduğum, yaklaşık 3 sene yapmış olduğumuz bir toplu ulaşım ihalesinin çeşitli yönleriyle sorgulanması. İfade verdik Osman Şanal savcımıza. 4 saat 20 dakika sürdü. Şimdi de üniversiteye gidiyorum. 6 sene önce yaptığım, çok övünmem gereken bir inşaatın hesabını vereceğim. Moralimiz çok iyi. Bütün örgüt burada. Hiçbir zaman ayıplanacağımız bir tafrafımızın olmadığından emin olduğunuzu da biliyorum. Desteğiniz için çok teşükkür ederim. Gayet moralliyiz."

ANTALYA'YA GEÇEN YIL ATANMIŞTI

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı olarak tanınan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Cihaner'i tutuklattıktan sonra özel yetkileri alındı. Savcı Şanal, bir yıl önce HSYK'nın kararıyla Antalya'da terör ve organize suçlar savcılığına atandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akadın, savcılığın sürdürdüğü Halk Kart ihalesiyle ilgili soruşturma kapsamında, 'İhaleye fesat karıştırmak' ve 'irtikap' suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Başbakan Akaydın'ın tüm kanıtlar toplandığı, delilleri karartma şüphesi bulunmadığı, sabit adres sahibi olduğu ve kaçma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakıldığı kaydedildi.

Başkan Akaydın, 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na göre sorgulandığı için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınmasına gerek olmadığı, bu nedenle de bakanlığa konuyla ilgili bilgi verilmediği belirtildi. Davet üzerine savcılığa gelen Akaydın'ın ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği, müfettiş denetimlerinden de geçerek aklandıklarını söylediği bildirildi.

Belediye bürokratları, meclis üyeleri, ihale komisyonu üyeleri ile Halk Kart firmasının sahiplerinin ardından soruşturmanın son sanığı Mustafa Akaydın'ın ifadesinin alındığı, soruşturmayla ilgili iddianamenin önümüzdeki hafta içerisinde hazırlanarak mahkemeye sunulacağı kaydedildi.

EB,TT(SU/İD) - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Akaydın Osman Şanal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title