Haberler

CHP'li Arık, Nuriye Gülmez'i Ziyaret Etti

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ'nün önemli isimlerinden Adil Öksüz'ün eldeki somut kanıtlara rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, buna karşılık haklarında hiçbir kanıt bulunmayan Nuriye Gülmez ve Semih Yalçın'ın işlerinin ellerinden alınıp, tutuklu...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ'nün önemli isimlerinden Adil Öksüz'ün eldeki somut kanıtlara rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, buna karşılık haklarında hiçbir kanıt bulunmayan Nuriye Gülmez ve Semih Yalçın'ın işlerinin ellerinden alınıp, tutuklu yargılanmalarının toplum vicdanını yaraladığını söyledi.

CHP Sağlık Komisyonu üyeleri OHAL kapsamındaki KHK ile meslekten çıkartıldıktan sonra başlattığı açlık grevinin ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen'i Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Açlık grevinde 217 günü geride bırakan Gülmen hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan CHP Sağlık Komisyonu üyeleri, ziyaret ardından Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumu ile ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yargıda yaşanan çelişkili durumlara dikkat çekerek, hatadan dönülmesini istedi. FETÖ'nün önemli isimlerinden Adil Öksüz'ün hakkındaki çok sayıdaki mahıka karşılık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirten Arık, şöyle dedi:

"Bu Adil Öksüz'ün tutuksuz yargılanması için düzenlenen belge. Burada Adil Öksüz'ün hakkında somut deliller olduğunu belirtilerek, tutuksuz yargılanmasına hükmediliyor. Diğer yandan haklarında hiçbir delil olmayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hayat mücadelesi veriyor, tutuklu yargılanıyor. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum: Bir an önce bu yanlıştan vazgeçin, Nuriye ve Semih'i işlerine iade edin. Varsa bir suçları, haklarında bir delil varsa yargılamaya ama tutuksuz yargılamaya devam edin. Ama hiçbir delil yok. Adil Öksüz serbest bırakılıyor, haklarında hiçbir somut delil olmayan Nuriye ve Semih işlerinden ediliyor, hapse atılıyor."

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Semih Yalçın Çetin Arık Kayseri Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title