Haberler

Chp'li Acar'dan "F Klavye Zorunlu Olsun" Teklifi

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, F klavyenin kamu kurumları ve okullarda zorunlu standart olması için kanun teklifi verdi.CHP'li Acar, Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ni TBMM...

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, F klavyenin kamu kurumları ve okullarda zorunlu standart olması için kanun teklifi verdi.

CHP'li Acar, Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. Acar, teklifinde, F klavyeyi tanımlayan "TS 2117" standardının kamu kurum ve kuruluşları ile ilk ve ortaöğretim kademesindeki eğitim kurumları için zorunlu standart olmasını istedi.

Teklifin gerekçesinde, başta eğitim kurumları olmak üzere, tüm kamu kurumlarına alınacak bilgisayarlar için F Klavyenin zorunlu olması gerektiği belirtilerek, "Bu yolla kamu kurumlarındaki yazışmalar için harcanan zamandan tasarruf edilecek, daha çok iş üretilmesi sağlanacak ve yurttaşlarımızın zaman kaybı önlenecektir. Ayrıca Türkçe'nin korunmasına da katkı sağlanacaktır. Türkiye, Türk çocuklarına, Türkçe'ye en uygun klavyeyi kullanmasını öğretebilecektir" denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title