Haberler

CHP İlçe Başkanına Silahlı Saldırı

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı: "Başkanın sağlık durumu iyi. Yoğun bakımdan çıktı" "Olayın siyasi bir boyutu olduğu kanaatinde değiliz"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, silahlı saldırıya uğrayan CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Hüseyin Tosun'un sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Olayın siyasi bir boyutu olduğu kanaatinde değiliz" dedi.

Salıcı, Hüseyin Tosun'u tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Salıcı, Tosun'un sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek, "Sayın Başkanın sağlık durumu iyi. Yoğun bakımdan çıktı. Kemiklerde herhangi bir kırılma söz konusu değil. Mikrocerrahi ameliyatı geçirdi. Damarlarda zedelenme olduğu için onlarla ilgili bir ameliyat gerçekleştirildi. Şu anda sağlık durumu iyi, kendisini toparlamaya çalışıyor. Yoğun bakım sonrasındaki mahmurluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. Biz iyi olduğu için mutlu olduk" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Olaya ilişkin elinizde ne bilgi var?" şeklindeki sorusu üzerine Salıcı, şunları söyledi:

"Başkan eylemi gerçekleştiren şahısları tanımadığını beyan ettti. Sancaktepe ilçesinde, şu anda geçici kurul atandı. 4 Mayıs'ta ilçe kongresi yapılacak ve kendisinin de kurul başkanı olduğu için birçok insanla görüşmeleri olduğunu söyledi. Kendisine bu süreçte destek olmak istediğini söyleyen birileri alıyorlar. Ondan sonra bu durum gerçekleşiyor. Olayın siyasi bir boyutu olduğu kanaatinde değiliz. Ama olayın tam olarak neden kaynaklandığını, neden böyle bir şey yapıldığını kendisi de çok bilmiyor. Dolayısıyla konunun bir an önce emniyet makamları tarafından açığa çıkarılmasını talep ediyoruz."

Salıcı, siyasetçilerin birçok insanla görüştüğünü, bu olayın da kongre dönemi öncesinde gerçekleştiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Uygun bir dille yaklaşıldıysa arkadaşımızın bu kişilerle görüşmekten kaçınmasını gerektirecek bir şey yok. Ama kişileri tanımadığı için olayın tam olarak içeriğinin nasıl olduğuyla ilgili bilgi, yapılan araştırmadan, soruşturmadan sonra ortaya çıkacak."

"Yaralı halde bırakıldığı yerden kendi imkanlarıyla mı çıktı?" şeklindeki soruya da Salıcı, "Doğru. Bütün detayları açıklamam benim doğru olmaz çünkü bunlarla ilgili ifade verdi. Kendisi bir arkadaşımızın araması sonucunda bulunmuş ve daha sonra hastaneye kaldırmışlar arkadaşlarımız. Yani kan kaybı daha fazla olabilirdi" yanıtını verdi.

Salıcı, "150 metre sürünerek gitmiş, doğru mudur?" şeklindeki soru üzerine bu gibi konuların detay olduğunu, soruşturma sürecinin bütün bilgilerini paylaşmak istemediklerini dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Oğuz Kaan Salıcı Siyami Ersek Sancaktepe İstanbul Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title