Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, "Türkiye'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun zihin cambazlığının deney laboratuvarı olmadığını" söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, "Türkiye'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun zihin cambazlığının deney laboratuvarı olmadığını" söyledi.

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye, İran ve Irak'la ilişkilerinin kötü gittiğini savunarak, PKK'nın bu durumdan yararlanarak ülkedeki saldırılarını arttırdığını ifade etti.

Artan terör olayları ve can kayıplarının herkesin yüreğini dağladığını belirten Loğoğlu, "Hepimiz her sabah, bugün yine şehit verdik mi kaygısıyla uyanıyoruz. Ancak AKP kendi söylemlerinin gürültüsünden bir türlü halkın sesini duyamıyor" dedi.

Loğoğlu, terörle mücadelede toplumsal duyarlılıklara dikkat etmek gerektiğini ifade ederek, "Teröristlerin ana babalarına hakaret etmeye, 'sütü, kanı bozuk' demeye kimsenin hakkı yoktur. Bu söylem insani değildir, barış dili değildir. İyisiyle kötüsüyle hepimiz bu toplumun insanlarıyız. Bu nedenle Hükümet yetkililerinin bu konuda çok daha ölçülü davranmaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

CHP'nin Oslo'yu yeniden gündeme getirdiğini hatırlatan Loğoğlu, "AKP'nin sırf siyasi getirim maksadıyla Kürt yurttaşlara yerine getiremeyeceği birtakım vaatlerde bulunduğunu göstermek istedik. 'Oslo'da niçin görüştünüz' diye sorgulamadık, 'ne görüştün', 'ne sonuç aldın' diye sorduk. AKP Kürt yurttaşları incitmeye ve aldatmaya devam etmektedir. Devlet zaaf içinde değildir, AKP zaaf içindedir" sözlerini sarf etti.

Loğoğlu, AKP'nin Kürt sorunu ve terörle mücadele politikası olmadığını, olaylara sadece hamasetle tepki verdiğini iddia etti. 1 Ekim'de Meclis açıldığında bu konudaki çalışmaları sürdüreceklerini dile getiren Loğoğlu, bu sorunun Meclis dışında Başbakanlık'ta ya da bir bakanlıkta çözülmesinin mümkün olmadığını, çözüm yerinin TBMM olduğunu belirtti.

Davutoğlu'nun, "ulusçuluk" kavramını tartışmaya açtığını ifade eden Loğoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, akademisyen Davutoğlu'nun zihin cambazlığının deney laboratuvarı değildir, dış politika Davutoğlu'nun yap boz tahtası da değildir. Kişisel rüyalarının oyun alanı hiç değildir. Davutoğlu'nun bu çıkışıyla, ya tarihimizi bilmediğini gösteriyor ya da tarihini çok iyi bildiği Cumhuriyetimize meydan okuyor. Ben ikincisinin olduğunu biliyorum" diye konuştu. Davutoğlu'nun, ülkenin ve milletin çıkarlarını korumak görevi olduğunu, bunları sorgulamanın görevi olmadığını ifade eden Loğoğlu, "Görevini başka türlü algılıyorsa rüya görmeyi bıraksın, özlediğini söylediği akademik dünyaya dönsün" dedi.

CHP'li Loğoğlu, Türkiye'nin, Yunanistan ile olan ilişkilerinin, iyi yönetilemediği taktirde sıkıntılı bir döneme girilebileceğini belirtti.

Milletin her konuda Hükümet'ten bilgi ve açıklama beklemesine karşın Hükümet'in bilgi vermediğini iddia eden Loğoğlu, terörün durması, akan kanın akmaması ve insanların huzurunun geri gelmesi için her şeye katlanacaklarını, AK Parti'ye bile katlanacaklarını söyledi.

Muhabir: Coşkun Ergül

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Osman Faruk Loğoğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

title