Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin Taşeron Köleliği Bitecek

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcı İzzet Çetin, Soma İmbat Madencilik A.Ş Ve Soma Kömürleri A.Ş'yi Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcı İzzet Çetin , CHP Manisa Milletvekili adayları Hasan Ören, Cahit Kaplan, Tur Yıldız Biçer, Abdullah Saka, CHP İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaplan, Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, İl Başkan Yardımcısı Fatma Ayhan, partililer dün Soma'da saha çalışması yaptı.

Maden sendikalarını ziyaret ettiler

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, milletvekili adayları ve partililer öncelikle Soma TES-İŞ Sendikası Başkanı Bedri Demirarslan ve Maden-İş sendikası Başkan vekili İbrahim Emegen'i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında sendikaların sorunlarını dinleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili adayları, Maden işçilerinin sıkıntılarını bildiklerini, İktidara gelmeleri halinde maden işçilerinin sorunlarına önemle eğileceklerini vurguladılar.

"Taşeron köleliğe son verip, işçilere kadrolarını vereceğiz"

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin Maden iş sektöründeki taşeronlaşmanın önüne geçmek için mücadele edeceklerine vurgu yaparak;"CHP İktidarında bütün çalışanların kadroları verilecek. Taşeron köleliğe son verip, işçilere kadrolarını vereceğiz.

Grevli toplu sözleşmeli sendika haklarınızı kullanabilmeniz için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Maden sektöründe iş kazalarını önleme projeleri geliştireceğiz. Kömür tozunun bir yüz karası değil, ekmek karası olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Bende içinizden biriyim. Yıllarca sendika Genel Başkanlığı yaptım. Sizlerin çalışma koşullarınız ve sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Bu işi bilen ve yaşayan biri olarak, maden işçisinin gelenekselleşmiş çalışma koşullarından kurtulması lazım geldiğini savunuyoruz. " dedi.

Kılıçdaroğlu maden işçilerinin her birine mektup gönderdi

Daha sonra İmbat Madencilik A.Ş'de kalabalık bir maden işçisi topluluğu tarafından büyük ilgi ve 'en büyük CHP, başka büyük yok' sloganları ile karşılanan Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin ve CHP'li milletvekili adaylarına; maden işçileri yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Burada Maden işçilerine yaptığı konuşmada İzzet Çetin;"Size işçinin, emekçinin, çiftçinin yanında dimdik duran Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgilerini, selamlarını getirdim. Sayın Genel Başkanımız siz maden işçilerini ve sorunlarını çok önemsiyor. Bunun bir göstergesi de her birinizin eline ulaşan ve Sayın Genel Başkanımız tarafından bizzat kaleme alınan 7 bin tane mektup dur.

Bu mektuplarda da anlattığımız üzere; ekmeğin için emek veren, evin için durmadan çalışan hep sensin. Ama buna rağmen hep sömürülen de, güvencesiz bırakılan da sensin, biliyoruz. Seni taşeron köleliğe mecbur etmek isteyenler, sendikal haklarını elinden almaya çalışanlar var, bunları da çok iyi biliyoruz. Ama unutma, onların karşısında biz varız. VHP var. Bu ülkenin gelişmesinde payı olan herkes için "alın teri kutsaldır, hakkı verilmeli" diyeceğiz.

Halkın iktidarında insan onuruna yaraşır çalışma koşulları sağlayacak, taşeron köleliğini tamamen kaldıracağız, söz veriyoruz. Bu ülkenin zenginliğinden sende hakkın olan payı alacaksın. Seninle birlikte, omuz omuza, dimdik durup hakkımızı ve huzurumuzu geri alacağız. Bize el ver değiştirelim, güç ver düzeltelim. CHP iktidarında İnsan onuruna yaraşır çalışma koşulları sağlanacak, taşeron köleliği kalkacak. Güvenceli çalışma ve sendikal haklar, herkes için eşit koşullarda sağlanacak."dedi.

"İstihdam yaratacağız ama hakları da vereceğiz"

"Emek en yüce değerdir ilkesini ve insan onurunu gözeteceğiz." diyen İzzet Çetin;"Çalışma ilişkilerini demokratikleştireceğiz. Her düzeyde işçi-işveren diyaloğunu ve uzlaşmasını savunacağız. Çalışma hakkını, çalışırken akdin feshine karşı korunma hakkını, yeterli ücret hakkını, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışma hakkını, tatil - dinlenme hakkını ve sendikal hakları güvence altına alacağız. Asgari ücreti, insanca yaşamaya yeterli bir düzeye getireceğiz. Güvencesiz kaçak işçi çalıştırılmasının önüne geçecek, tüm çalışanları sosyal güvence kapsamına alacağız. İstihdam yaratmada kamuya aktif bir rol vereceğiz, bölgesel ve sektörel öncelikleri gözeterek kamuda istihdam yaratacağız. Emeğin üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Farklı statüde çalışan ücretlilerin haklarını koruyacağız, ayrımcılığa son vereceğiz. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma koşullarını kolaylaştıracağız. İşsizlik yardımını artıracağız. Taşeronluğu düşük ücret ve güvencesiz çalıştırmanın aracı olmaktan çıkaracağız.

İş Yasası'nı, Temel İş Yasası olarak yeniden düzenleyeceğiz. Haftalık çalışma sürelerini, gelir kaybına yol açmadan azaltacağız. Çalışma sürelerini azaltarak hem istihdam yaratacağız hem de yurttaşlarımızın yaşama sürelerini artıracağız. İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili mevzuatı, sosyal tarafların aktif katılımı ile tüm işyerlerini ve tüm çalışanları kapsayacak biçimde tasarlayacağız. İş yerlerinde sağlık ve güvenlik önlemlerinin etkin ve sürekli denetimini sağlayacağız." Şeklinde konuştu.

Eksiksiz ve engelsiz sendikal haklar

İşçilerin sendikal haklarını da değinen İzzet Çetin;"Çalışanların sendikal haklarını, insan haklarına ve uluslararası standartlara uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. Sendikaya üyelik, toplu sözleşme ve grev haklarını hiçbir kısıtlama ve müdahaleye fırsat vermeyecek şekilde herkese tanıyacağız. Grev hakkı önündeki engelleri kaldırıp, genel grev, hak grevi ve dayanışma grevini yasallaştıracağız.Kamu çalışanlarına eksiksiz toplu sözleşme ve grev hakkı tanıyacağız. Tüm çalışanları, başta sendikalaşma nedeni ile olmak üzere haksız işten çıkarılmalarına karşı koruyacağız.Katılımcı bir demokrasi için örgütlenmeyi teşvik edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Maden ocaklarındaki toplantının ardından CHP Manisa Milletvekili adayları soma esnafını gezdi. 12. Karaelmas Festivali nedeniyle kurulan stantları da gezerek, vatandaşlarla sohbet ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title