Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı Açıklaması

"Hükümetin her çeşit düşünce, fikir ve haber paylaşım ortamına karşı sergilediği totaliter, antidemokratik ve baskıcı tavrı artık hem tüm yurttaşlarımız, hem de dünya tarafından çok açık görülmektedir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli getirilmesine ilişkin, ""Hükümetin her çeşit düşünce, fikir ve haber paylaşım ortamına karşı sergilediği totaliter, antidemokratik ve baskıcı tavrı artık hem tüm yurttaşlarımız, hem de dünya tarafından çok açık görülmektedir" dedi.

Halıcı yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin demokratik haklara, özgürlük ve ulusal barışa karşı hamleler yaptığını ileri sürdü.

"Hem yazılı basına hem de görsel medyaya karşı uygulanan baskıcı politikalar yetmemiş gibi, son aylarda genel olarak internete, şimdi de bir sosyal medya platformu olan ve dünyanın her yerinde özgürce kullanılan Twitter'a savaş açıyor" ifadesini kullanan Halıcı, şu görüşleri savundu:

"Twiter yasağının gerekçesi resmi olarak  yargıya dayandırılırken, Twitter'ın kapatılmasından sadece saatler önce Başbakan 'ın kendi mitinginde Twitter'ın kökünü kazıyacaklarını söylediği malumdur. Hükümetin her çeşit düşünce, fikir ve haber paylaşım ortamına karşı sergilediği totaliter, antidemokratik ve baskıcı tavır artık hem tüm yurttaşlarımız, hem de dünya tarafından çok açık görülmektedir."

Halıcı, Twitter'in "hükümet eliyle" kapatılmasının ardından yalnızca sıradan yurttaşların değil, Cumhurbaşkanı, hatta iktidara mensup bakan ve milletvekillerinin de görüşlerini yine Twitter'dan, bazı teknolojik çözümleri kullanarak duyurduğunu vurgulayarak, "Teknoloji bu çeşit yasakları aşmanın birden fazla çözümünü kendi bünyesinde barındırır. Teknolojinin totaliter bir yönetim tarafından tümden susturulması ne mutlu ki olanaksızdır. Türkiye, bu gerçekleri fark edemeyen bir hükümet yüzünden komik duruma düşürülemeyecek kadar önemli, sağduyulu ve özgürlüğüne düşkün bir ülkedir" dedi.

Hükümetin bütün bu yasakçı davranışlarının ardında bir çeşit "panik atak" reaksiyonu olduğunu ileri süren Halıcı, açıklamasında, "İletişim özgürlüğüne özelikle seçim döneminde yapılan bu saldırılar özgür seçim koşullarının ne ölçüde oluştuğu konusunda da halkımızı kuşkuya sevk etmektedir... Twitter'in hükümet eliyle kapatılmasının bu döneme denk getirilmesi özellikle anlamlıdır. Yerel seçimler ve onu izleyecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde halkımızın AKP iktidarına en sert cevabı vereceğinden kuşkumuz yoktur" görüşüne yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emrehan Halıcı Twitter Politika Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title