Haberler

CHP'den Kredi Kartı Borcu Olanları Sevindirecek Teklif

Güncelleme:

CHP'li vekil, kart borçlarının yeniden yapılandırılması ve anapara borcunun faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ve anapara borcunun faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'li Ören, Kredi Kartı Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

2 MİLYON KİŞİ İCRALIK

Teklifin gerekçesinde, 2 milyon kişinin kredi kartı nedeniyle icralık olduğu ifade edildi.

120 AY FAİZSİZ TAKSİT

Gerekçede, teklifin kredi kartı anapara borçlarının üzerine bindirilen faiz, gecikme cezası, icra ve avukatlık masraflarından vatandaşın kurtulması sağlanacağı ve ana borçlarının makul sürede 120 ay taksitle ödenmesinin sağlanacağı belirtildi.

Teklif kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılarak uzun vadede ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

İŞTE O TEKLİF:

Teklife göre; kanunun çıktığı tarih itibarıyla, haklarında icra takibi başlatılmış kredi kartı borcu bulunan kart hamilleri, kanunun yayımı tarihinden itibaren altmış gün içerisinde ilgili kredi kartını çıkaran kuruluşa veya Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren varlık yönetim şirketine yazılı olarak, müracaat ederek, borçlarını ödemek istediklerini beyan etmeleri halinde anapara borçları faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilecek.

Borç icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçları ve nispi kanuni vekalet ücreti ile anapara borcuna uygulanan faiz, ücret, harç, işlem bedelleri ve gecikme cezalarının tamamı silinecek. Ödeme uyarınca son taksitin de vadesinde ödenmesi üzerine icra takibi sona erecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hasan Ören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title