Haberler

Menderes Belediye Başkanı Özgün: Hafta Başında CHP'de Yokum

Güncelleme:

İzmir'de yeniden aday gösterilmeyen Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, hafta başında partisi CHP'den ayrılacağını açıkladı.

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, yerine Ahmet Pala'nın aday gösterilmesi üzerine partisi CHP'den istifa kararı aldı. Özgün, " Menderes'te yoldan geçen birini; 'Canan'ın kocası'nı aday yaptılar. Bu ayıp açıklanmalı." dedi.

"BİZE SÖYLENEN KRİTERLER DİKKATE ALINMADI"

Hafta başında istifa edeceğini açıklayan Özgün, "Adaylık listeleri kesinleşinceye kadar aday adayı kalabilirdim. Genel Merkez'e dilekçe göndererek adaylığımı çektim. Hafta başında partiden istifa edeceğim. belediye başkanlarından aday adaylığı başvuruları alınırken, 'Şu kriterlere göre değerlendireceksiniz' denildi; Performans kamuoyu yoklamaları, bütçe idare biçimi. Partinin üst organı bunu söylüyorsa ben 'Yalan mı' diye sorgulamam. Onlara inanarak başvurumu yaptım. Ancak Menderes özelinde aday belirlemesi yapılırken hiç bu kriterler dikkate alınmadı." dedi.

"YOLDAN GEÇEN BİRİNİ 'CANAN'IN KOCASINI' ADAY GÖSTERDİLER"

Özgün, "Yoldan geçen biri; 'Canan'ın kocasını' aday gösterdiler. Siyasi literatürde karşılığı yok bunun. Yönlendirilme yapıldı, bu ayıp bize yapıldı. Şahsıma yapılmadı ilçeme yapıldı. Menderes ilçesi yerel yönetici seçerken partim tarafından siyasal sosyal kriterlere esas olmak üzere tercihi öne çıkarması gerekirdi. Siyasette yer tutmamış Parti Meclisi'nde Merkez Yönetim Kurulu'nda bile görüşülürken 'Canan'ın kocası' olarak gündeme alınan kişi aday yapıldı. Siyasal terminolojiye ilk kez böyle bir terim kazandıran anlayışı reddediyorum. Bu ayıbı yapanların seçici heyetin beni aday göstermeme gerekçelerini duymak isterim. Bu ayıbı yapma lüksüne sahip değildir. İlla ki aday olacağım diretmem yok. Başka biri aday gösterilebilirdi. ben anlayışa mantığa karşıyım." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ergun Özgün Emin Özgün Menderes Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

egeliege_eray@hotmail.com:

adam haklı. çünkü partide yanlıs olan bısey var ergun baskanı tuttugum felan yok ancak koskoca bır chp ne ergun ozgune ne azız koca oğluna nede bır baskasına gobekten baglı degıldır. sayın kocaoğlunun dayatması ıle onun gonlunu yapmak adına aday belırlenmez partının ta bastan yapacagı tek bısey vardı madem kocaoğlu sartları kabul edılmezse aday olmayacakmıs oylese tesekkr edılıp yollar ayrılır hakan tartan yda bır baskası buyuk sehırden aaday gosterılırdı bu ısler de buralara gelmezdı. ısanların ısyanı buna . yoksa kımsede koltuk sevvdası oldugunu sanmuyorum. partıdekı cok baslılık ve sacma sapan eskıden ta baykal zamanından kalma kadrolasma mantıgı ınsanları ve partıyı yıpratır. yazık oldu onca ınsana adaya ve oya koskoca partı kendı kendını yedı ılerleyen zamanda bunu daha da ıyı anlayacaklar ama cok gec olacak. bu arada sayın kocaoğlu ızmırı alamazsa ne yapacaklar acaba bunca dayatmadan sonra merak edıyorum saygılarımla.

11
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title