Haberler

CHP Ankara İl Örgütü Cengiz Topel Yıldırım'ı İşaret Etti

Güncelleme:

CHP Ankara İl Örgütü, ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrasında "Başkent'te aday olarak, sağdan da oy alabilecek bir isim olmalı." dedi.

CHP Ankara İl Örgütü, ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrasında yayımladığı sonuç bildirgesinde aday portresi çizdi. "Sağdan değil" ancak "sağ seçmenden de oy alabilecek" adayın tercih edilmesi önerilen bildirgede çizilen portre, aday adaylarından Ankaragücü eski başkanı işadamı Cengiz Topel Yıldırım'ın işaret edildiği şeklinde yorumlandı.

"SEÇİMDE BAŞARI İÇİN YURTTAŞLARA DOKUNMAK TEMEL HEDEF"

CHP Ankara İl Örgütü, bütün ilçe başkanları ile Ankara İl Başkanı başkanlığında geçen Pazar günü gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesini yayımladı. Bildirgede, "Seçimlerde başarıya ulaşılabilmesi için tüm yurttaşlara bire bir dokunmak temel hedeftir. Bu temel hedefin gerçekleşmesi amacıyla CHP örgütleri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan aldığı güç ve ışıkla bütün evleri ziyaret edecek, bütün iş yerlerine girecek her bir yurttaşa dokunacaktır. Temel şiar bütün yurttaşlara eşit uzaklıkta olmak değil bütün yurttaşlara eşit yakınlıkta olmaktır" denildi.

"ADAY-ÖRGÜT UYUMU BAŞARIYI ARTTIRACAK"

Parti adaylarının belirlenmesi için parti örgütünün ön seçim yöntemiyle aktör haline getirilmesi istenilen sonuç bildirgesinde, "Ön seçim ya da eğilim yoklaması yerine merkez yoklaması yönteminin benimsenmesi halinde de aday belirleme sürecinin parti örgütü ile birlikte yapılması, aday-örgüt uyumunu sağlayacağı gibi başarıyı da artıracaktır. Diğer yandan eğilim yoklaması sonuçlarına saygı gösterileceği de açıkça ortaya konulmalıdır" görüşüne yer verildi. Bildirgede şöyle denildi:

"SAĞDAN OY ALABİLECEK BİR ADAY OLMALI"

"Bunun yanı sıra, seçimlerde başarıya ulaşılabilmesinin sadece sol seçmenden gelecek oyla gerçekleşmeyeceği tarafımızca bilinmektedir. Bu zorluğu aşmak için gündeme getirilen sağ kesimden aday yapma seçeneği, ancak sağ eğilimli seçmene dokunabilen, o kesimle ilişki geliştirmiş, CHP'de siyaset yapmaktan gurur duyacak kişiler üzerinde kullanılabilir. Ancak örgüt içinden gelmiş, sağ seçmenle diyalogu sağlıklı aday adaylarımızın daha uygun seçenek olacağı ortadadır. Seçimde başarının sağlanabilmesi partimizin Ankara'da somut bir iddia ortaya koymasından geçmektedir. Seçmen partimizin ve adayımızın ortaya koyacağı vizyona ve projelere ikna edilmeli ve seçimi CHP'nin kazanacağı algısı yaratılmalıdır. Partimizin bu konuda yeterince birikimi ve deneyimi vardır."

"ADAY SEÇMEKTE GEÇİKTİNİZ"

Bildirgede, genel merkez aday belirlemede sürecinde geciktiği gerekçesiyle eleştirildi. Bildirgede, "Bilineceği üzere seçim süreci giderek daralmakta ve zaman kısalmaktadır. Genel merkezimiz erken aday belirleme söylemi ile yola çıkmıştır. Son derece doğru olan bu söylemin bir an önce yaşama geçmesi tüm örgütün temel beklentisidir. Çıkartacağımız adayın bütün Ankara'ya tanıtılması ve sağlıklı bir propaganda dönemi geçirilmesi için ihtiyaç duyulan zaman kısalmaktadır. Bu bağlamda Genel Merkezimizden beklentimiz bir an önce sürecin berraklaşarak adayın netleşmesidir" denildi.

CENGİZ TOPEL İSMİ ÖNERİLMİŞTİ

Ankara ilçe başkanlarının geçen hafta sonu yaptığı toplantıda, ilçe başkanlarının büyük bölümünün Ankara'da seçimin "sağdan bir isimle değil" ancak "sağdan da oy alabilecek bir aday" gösterilmesini önermişti. Bu çerçevede ilçe başkanları Ankaragücü eski başkanı iş adamı Cengiz Topel Yıldırım'ın ismini dile getirmişlerdi. İlçe başkanlarının bu görüşü sonuç bildirgesinde, "Bunun yanı sıra, seçimlerde başarıya ulaşılabilmesinin sadece sol seçmenden gelecek oyla gerçekleşmeyeceği tarafımızca bilinmektedir. Bu zorluğu aşmak için gündeme getirilen sağ kesimden aday yapma seçeneği, ancak sağ eğilimli seçmene dokunabilen, o kesimle ilişki geliştirmiş, CHP'de siyaset yapmaktan gurur duyacak kişiler üzerinde kullanılabilir" cümlesiyle dile getirildi.

MAMAK'TA GÖKÇEK'İN ÖNÜNDE

Bu arada, Ankara'da yapılan anketlerde, CHP'de ismi geçen aday adaylarından Cengiz Topel Yıldırım'ın özellikle Keçiören, Gölbaşı, Mamak, Pursaklar, Sincan ve çevre ilçelerden diğer adayların önünde çıktığı belirlenmişti. Mamak'ta ilçe bazında yapılan ankette de, seçmenlerin yüzde 34'ü Melih Gökçek'i tercih ederken, yüzde 40.3'nun de Cengiz Topel Yıldırım'ı tercih ettiği belirlenmişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cengiz Topel Yıldırım Kemal Kılıçdaroğlu Ankaragücü Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title