Haberler

Che Guevara'nın Oğlu Türk Halkının Che Ile Ilgili Küba Halkı Ile Ilgili Düşünceleri Önemlidir.

Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara, İstanbul'da.

Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara, İstanbul'da.

Oğlu Camilo Guevara,

(TBMM Başkanı'nın Che hakkındaki sözleri) Bu konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü değmez

Bence, Türk halkının Che ile ilgili Küba halkı ile ilgili düşünceleri önemlidir. Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir. Bu üzücü bir olay bence

Haber-Kamera Enver ALAS - İSTANBUL,DHA

Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara, yurtdışında ilk kez İstanbul'da sergilenecek olan Tabu adlı fotoğraf ve enstalasyon sergisinin açılışı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Beyoğlu Piramid Sanat'ta gerçekleşen basın toplantısına konuk sanatçı Camilo Guevara ile ressam Bedri Baykam da katıldı. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Guevara, serginin konusunun tabuların oluşumuyla ilgili olduğunu belirtti. Tabu'nun Küba dışında ilk kez Türkiye'de sergileneceğini kaydeden Guevara, Bu projede, 'Tabular nasıl oluşur, bir şey nasıl tabu olur' gibi sorulara bu fotoğraflarla ve sergi düzeniyle mesajlar vermeye çalıştım. Bir tabu seçerek tüm tabulardan bahsetmek istedim. Bu nedenle çıplaklık ve kadını tercih ettim. Bu sadece bir fotoğraf sergisi değil aynı zamanda bir mekan çalışmasıdır diye konuştu.

Serginin Türkiye'ye gelmesi için emek gösteren Bedri Baykam ise çok ilginç bir serginin sanatseverlerle buluşacağını ifade etti. Baykam Tabu sergisinin dünyada ilk gösterimi ülkemizde yapılıyor. Bütün eserler, Camilo'nun direktifleri ve seçileri doğrultusunda Türkiye'de üretildi. Bu sergi kesinlikle Camilo, Che'nin oğlu diye açılmadı. Sergi, gerçekten çok değer verdiğimiz bir proje olduğu için burada açıldı diye konuştu.

TBMM BAŞKANI'NIN BABASIYLA İLGİLİ SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Camilo Guevara, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Guevara, TBMM Başkanı'nın babasıyla ilgili olarak, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı sözlerine yanıt verdi. Guevara, Bu konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü değmez. Bence, Türk halkının Che ile ilgili Küba halkı ile ilgili düşünceleri önemlidir. Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir. Bu üzücü bir olay bence. Che Guevara'nın bir tişörtteki resimde olmasından ziyade zihnimizin, kalbimizin içinde olması lazım dedi.

BU YOLU SADECE CHE DEĞİL BÜTÜN KÜBA HALKI SEÇTİ

Bir gazetecinin TBMM Başkanına verdiğiniz bir cevapta ise babanızın o dönemde silahlı bir mücadeleden başka şansı olmadığını söylemişti. Bugün yaşasaydı nasıl mücadele ederdi şeklindeki sorusuna ise Guevara şu şekilde yanıt verdi

Bugün yaşamadığı için kesin bir şey söyleyemem. O hiçbir zaman farklı metotlara kapıları kapatmadı. Silahlı bir mücadele tabi ki son çare...Ancak o dönemde başka bir seçenek yoktu. ya teslim olacaktık ya da silahlı bir mücadele verecektik. Bu yolu sadece Che değil bütün Küba halkı seçti. Bizim halkımız çok insanidir. Bütün kapılarımızı dünyaya açtık.

BABAMLA GURUR DUYUYORUM

Che Guevara'nın oğlu olmanın nasıl bir duygu olduğuyla ilgili bir soruya ise Camilo Guevara, Che'nin oğlu olmak pozitif bir duygu Belki birkaç negatif yönü olabilir ancak genel olarak insanlar Che'ye saygı ile bakıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Babamla çok gurur duyuyorum ifadelerini kullandı.

Fotoğraf Sanatçısı Guevara'nın bu akşam açılışı gerçekleştirilecek olan Tabu adlı sergi 4 Aralık'a kadar sergilenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bedri Baykam İstanbul Küba Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title