Haberler

Tahliye edilen TTB Başkanı Fincancı'dan ilk açıklama: Mücadeleye devam edeceğiz

Güncelleme:

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkındaki tahliye kararının ardından İstanbul Bakırköy Cezaevi önünde konuştu. Fincancı, "Tabii ki biz hekimler olarak, insan sağlığını önceleyeceğiz. Savaşlara karşı olacağız. Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılması için de elimizden geleni yapacağız. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar." diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklu olarak yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında; "basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Fincancı'nın tahliyesine karar verildi.

"ANLAMSIZ BİR DURUM"

Fincancı, tahliye edildiği Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yaptı. Basın mensuplarına teşekkür eden Fincancı şunları söyledi: "Nasıl ki bize verilen 2 yıl 8 ay, bir de 15 günü var… Bu çok anlamsız bir durum. Çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması ve sonra da o suçun bana atılması, akıl alır gibi değil. Hukukçularımız da dile getirdiler. Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suç da insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur, başından beri. Sağlıklı kılma suçudur, bütün toplumları… Sonuç olarak biliyoruz. Bizim burada Merkez Konseyi'mizin, daha önce; 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' dediği için sabaha karşı gözaltına alınan üyeleri, meslektaşlarım var.

"SAVAŞLARA KARŞI OLACAĞIZ"

Tabii ki biz hekimler olarak, insan sağlığını önceleyeceğiz. Savaşlara karşı olacağız. Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılması için de elimizden geleni yapacağız. Çünkü yalnızca insanları da ele almamak gerekiyor. Tüm canlılar için, üzerinde yaşadığımız bu yerküre için ve evren için zararlı tüm bu girişimlerin önünde durmak hepimizin sorumluluğu. Bu süreçte anlamsız ve sevgili Nilgün Toker'in söylediği için 'saçma' olan, yani her şeyin olabildiği bir düzende, biz yine de bundan kaygılanmayarak, bunun karşısında gerilemeyerek mücadeleye devam ediyoruz. Devam edeceğiz.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Hukuku ortadan kaldırılmış bir ülkede hukukta ısrar eden, adalette ısrar eden tüm avukatlarıma; ayrıca sesimizi Meclis'te de duyurmaya çalışanlara ve elbette benim sevgili yol arkadaşlarıma, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na, insan hakları mücadelesini öğrendiğim dostlarıma, hekimlik mücadelesinde yan yana durduğumuz… Ne örgütü olduğunu da bilmediğimiz örgüt üyeliğinden yargılanma tehdidi onlara savrulurken dimdik durarak bu mücadeleyi sürdüren tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar."

"İÇERİDEN GÖZLEM YAPABİLME OLANAĞI BULDUK"

Fincancı; cezaevlerinin koşulları ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Özellikle kadın koğuşları, kadınların bulunduğu cezaevlerinde ciddi sıkıntıların yaşadığını biliyoruz. 25 yılla yargılanan kadınlar var içeride. Vatandaş olmayan insanlar bunlar. Avukatları yok, paraları yok. Gereksinimlerini karşılayabilmeleri için özelleştirilmiş ve ticarete araç edilmiş bu cezaevlerinde çalışmak zorundalar. Pek çok insan sağlık sorunu olmasına rağmen hastaneye götürülmekten kaçınıyor. Tecrit ciddi boyuta ulaşmış durumda. İnsanların birbirini görmesi, konuşması engelleniyor. 22-23 yıl geçtikten sonra, yeniden tecrit ortamına dönülmüş durumda. Yıllarca tecritte kalan insanlar var. Kimseyi görmeden, yaşamak zorunda olan insanlar var. Bütün bunları bir biçimde hem tecridi, hem bu koşulların ağırlığını görme olanağı verdiler. Kendilerine teşekkür borçluyum. Bir kez daha içeriden gözlem yapabilme olanağı bulduk."

"BU ÜLKEYİ YENİDEN İNSANLIKTAN YANA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması yönündeki taleplerin anımsatılması üzerine ise Fincancı, şöyle konuştu: "TTB'nin kapatılma tehditlerine gelince. Bu o kadar kolay değil. Bir ülkenin hekim örgütünü kapatabilmek, dünya ile ilişkileri tümüyle ortadan kaldırmak demektir. Dünyada evrenselliğin temsilcileriyiz. Hekimler, doğal insan hakları savunucularıdır. Onların hapsedilmesi, meslek örgütlerinin kapatılması söz konusu edilemez. Böyle girişimlerde daha önce de bulundular. Biz bu ülkede sağlığı yeniden ticaret aracı olarak değil, eşit, adil, anadilinde bir sağlık hizmetinin sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz bu ülkeyi yeniden insanlıktan, yaşamdan yana dönüştüreceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı Bakırköy Cezaevi İstanbul Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

6-7 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500

Yorumlar (2)

Tarık Ziya:

İhanetin adı özgürlük olmuş

19
1
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Okumadan anlamadan yorum yapma. Doktor insan diyor sen ihanet diyorsun.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title