Haberler

Çevrecilerden 'beach club için ağaçlar kesildi' iddiasıyla suç duyurusu

Güncelleme:

İZMİR'in Çeşme ilçesi Altınkum Beşevler mevkisinde 'beach club' inşaatı nedeniyle asırlık ardıç ağaçlarının kesildiğini ileri süren çevreciler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İZMİR'in Çeşme ilçesi Altınkum Beşevler mevkisinde 'beach club' inşaatı nedeniyle asırlık ardıç ağaçlarının kesildiğini ileri süren çevreciler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çeşme Belediyesi'nin açıklamasında, beach club inşa eden şirketin 3 yıllık kira sözleşmesindeki şartnamenin dışına çıkarak ağaç kesimi yaptığı ifade edildi, söz konusu beach club yetkilisi ise ağaç kesmediklerini savundu.

Kentin turistik ilçesi Çeşme'deki Altınkum Beşevler mevkisinde iddiaya göre, denize sıfır alanda beach club inşaatı sırasında asırlık ardıç ağaçları kesildi. Çeşme Çevre Platformu kurucularından Ahmet Güler, bugün bölgede inceleme yaptıktan sonra Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Deniz kıyısındaki endemik bitkilerin ve ağaçların kesilmesi nedeniyle çevrenin tahrip edildiğini söyleyen Ahmet Güler, "Bu işletmenin kira kontratında sadece 6 metrekarelik bir büfenin yapılmasına izin verilmiş. Bizim yaptığımız tespitte ise en azından 3-4 dönümlük deniz kıyısı bir alan iş makineleriyle tahrip edilmiş durumda. Çok büyük bir betonarme inşaatı yapmak için temeller kazılmış ve büyük miktarda inşaat demiri bölgeye getirilmiş. Bugün çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri bir araya geldik. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek inşaat yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ise bölgeye jandarma ekiplerinin yollandığını, eğer kanuna aykırı bir durum varsa bunun tespiti halinde konunun kamu davası olarak devam edeceğini söyledi" dedi.

'15 AĞAÇ KESİLDİ'

Çeşme Belediyesi'nden yapılan açıklamada yüzlerce ağacın kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve bölgede yaklaşık 15 ağacın kesildiği bildirildi. Öte yandan açıklamada, beach club işletmesinin özel bir şirket olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 3 yıllık kira sözleşmesi imzaladığı ancak sözleşme şartnamesinin dışına çıkılarak ağaç kesimi yaptığı ifade edildi. Çeşme Belediyesi'nin konuya ilişkin tutanak tuttuğu vurgulanırken, durumun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirildiği ve gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

'AĞAÇ KESİLMEDİ, ZATEN OTOPARKTI'

İddialarla ilgili konuşan beach club yetkilisi ise ağaç kesmediklerini ifade ederek, "Bu bölgenin geçen yılki Google harita görüntülerinde ağaç olmadığı açıkça görülüyor. Burası zaten otoparktı. Herhangi bir ağacın kesilmesi söz konusu değil. Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen yetkililer burada ağaç kesimi yapılmadığına karar verdi. Burası 4-5 yıl önce zaten plaj olarak kullanılıyormuş. Bölgede ağaç yok, ardıç otu var. Onlar da duruyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Çeşme Belediyesi Ahmet Güler Çeşme Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı?
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title