Haberler

Çevreciler ile Güvenlik Güçleri Arasında Arbede

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çevrecilerin slogan atması,- Basın açıklamasının yapılması,- CHPli vekilin konuşması,- Arbede çıkması ve güvenlik güçlerinin müdahalesi,- Yaralanan basın mensubunun ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılması, Ordu'da, çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede Ordu'nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın çıkarılmasını protesto eden grupla, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çevrecilerin slogan atması,- Basın açıklamasının yapılması,- CHPli vekilin konuşması,- Arbede çıkması ve güvenlik güçlerinin müdahalesi,- Yaralanan basın mensubunun ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılması, Ordu'da, çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede Ordu'nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın çıkarılmasını protesto eden grupla, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformunca, bölgede siyanürle altın çıkarılmasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe, yöre sakinlerinin yanı sıra CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ile çeşitli illerden gelen çevreciler katıldı.Yukarı Bahçeler Mahallesi'ndeki çadırın önünde toplanan grup, slogan atarak altının çıkarılmak istendiği şantiye önünde basın açıklaması yaptı.Platform adına açıklama yapan Özge Yağcı, "Gözü paradan başka bir şey görmeyen kişiler Bergama'da, Turgutlu'da, Kaz Dağlarında ve Gümüşhane'den sonra gözünü bizim topraklara dikmiştir. Yüzyıllardır bizi var eden doğup büyüdüğümüz, atalarımızı, dedelerimizi gömdüğümüz, çocuklarımızı büyüttüğümüz topraklarımızda tehlike dolaşıyor. Gücümüz nispetinde altıncı şirkete karşı mücadele etmekten geri durmayacağız" dedi.CHP milletvekilleri adına söz alan Torun ise altın madeninin ülke ekonomisine bir gelir kazandırmayacağını öne sürdü.- Arbede çıktıBasın açıklamasının ardından elindeki Türk bayrağı ile barikatı aşmaya çalışan bir kadına jandarma müdahale etti. Jandarma, kadının elindeki bayrağı almak isteyince çevreciler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.Güvenlik güçleri, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.Göstericilerin güvenlik güçlerine attığı taşlardan dolayı bir basın mensubu başından yaralandı.Çevrecilerin eylemi ise direniş çadırında devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Torun Fatsa Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title