Haberler

Çevre Günü Etkinlikleri'nde Denizden Çıkanlar Şoke Etti

Güncelleme:

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında düzenlenen Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde yapılan temizlik çalışmasında denizden çıkan atıklar hayretler içerisinde bıraktı. Traktör lastiği, hayalet ağlar, demir parçaları, bıçak, telefon gibi birçok atık denizden çıkarıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sıfır atık noktasında ciddi bir noktaya geldiklerini belirterek, atık çıkmayan bir belediyeye dönüştürmek istediklerini söyledi.

'Çevre Günü Etkinlikleri' çerçevesinde denizden çıkanlar şoke etti

TEKİRDAĞ - Marmara Deniz'inin Tekirdağ kıyılarında Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde denizden çıkanlar hayretler içerisinde bıraktı. Traktör lastiği, hayalet ağlar, demir parçaları, bıçak, telefon ne ararsan var.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte deniz polisi, sahil güvenlik dalgıçlarının da katılımı ile Marmara Deniz'inin dibinde detaylı temizlik çalışması yapıldı. Denizin dibinden hayalet ağlar, traktör lastiği, demir parçaları, bıçak, telefon benzeri onlarca atık çıktı. Denizden çıkan atıkları kıyıda sergilenirken çöpleri ve atıkları gören vatandaşlar hayretler içerisinde kaldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yükse,l programda yaptığı açıklamada özellikle sıfır atık noktasında çok ciddi bir noktaya geldiklerini ifade ederek, "Tüm Trakya'da sıfır atık belgesine ilk sahip belediye Süleymanpaşa Belediyesidir. Özellikle okullarda başlattığımız sıfır atık kampanyası ile birlikte şuana kadar 20 ton civarında geri dönüşüm malzemesi toplandı. Bu toplanan geri dönüşümler nakde döndü. Okul aile birliklerine gelir olarak artı hanelerine girmeye başladı. Süleymanpaşa'da günde 200 ton çöp çıkıyor. 200 tonun tamamını sıfır atığa çevirmek istiyoruz. Atık çıkmayan bir belediyeye dönüştürmek istiyoruz. Bunun örnekleri var. Süleymanpaşa'nın denizleri halen atıklarla kirletiliyor. Özellikle su ve kanalizasyondan kaynaklı kirlilik halen devam ediyor" dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı açıklamada doğanın çöp üretmediğini ifade ederek, "Çöp dediğimiz ve bugün şikayet ettiğimiz her şey, insan yapısı. Birazdan denizden çıkanları hepimiz göreceğiz. Bunların hiçbirisini deniz üretmedi. Hepsini insanlar üretti ve denize attı veya düşürdü. Denizlerimizi temizlemeye gayret ediyoruz. Bu senenin sloganının temiz deniz ve temiz dünya olması çok anlamlı" diye konuştu.

Etkinlikte Kahramanmaraş Merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için denize çelenk bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi Cüneyt Yüksel Tekirdağ Marmara Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title