Haberler

Çeşitlilik Ödülleri Sahiplerini Buldu…

Güncelleme:

Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından bu yıl ilk kez Bursa'da düzenlenen Çeşitlilik Zirvesi kapsamında verilen 'Çeşitlilik Ödülleri' sahiplerini buldu.

Crowne Plaza'da düzenlenen törende ödüller üç kategoride verildi. Kamu ve özel sektörde çeşitlilik algısının yaygınlaşması ve benimsenmesi amacıyla verilen Ödüllerde 'İş Yaşamında Çeşitllik ile Başarı Ödülü'nü Bosch Türkiye, 'Sosyal ve Kültürel Çeşitlilik ile Başarı Ödülü'nü Borusan Kocabıyık Vakfı, 'Bireysel Alanda Çeşitlilik ile Başarı Ödülü'nü ise Sinema Oyuncusu Mert Fırat almaya hak kazandı.

Öte yandan Zirve'nin öğleden sonraki bölümde ise Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslı Hockenberger, LC Waikiki İK Direktörü Gökhan Denizhan, Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş ve Oyak Renault İK Direktörü Tolga Görgülü, 'Farklılıklar ile Sinerji' konusunda katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.

Zirve'de ayrıca İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, IPPA Kurucusu ve Direktörü Fatmanur Erdoğan, TOFAŞ Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar 'Gelecekte İş Hayatında Çeşitliliğin Yeri' konusunu ele aldı.
Zirve'nin son oturumunda da Prof. Dr. Üstün Dökmen, 'Fark Yaratabilmek' başlığıyla etkileyici bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Her durumda mutlu olmak zorunda değiliz ama güçlü olmak zorundayız. Eğer bu hayatta varsak, ayakta kalabilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ayrımcılığın şirketlere zarar veren bir davranış olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Dökmen, farklılıkların yerinde kullanıldığında fayda sağlayacağını kaydetti. Prof. Dr. Dökmen, "İş hayatında çeşitliliğe ihtiyaç var. Yaşlının tecrübesine, gençlerin hayal gücüne ihtiyacımız var. 'Bu kurum sana uymaz, sen bu kuruma uyacaksın' düşüncesinin arkasında farklılıkları törpüleriz anlayışı var. Böyle kurumlar gelişemez, yerinde sayar. Mutlaka kişinin bir miktar kuruma uyması gerekir ancak kurumun da yeniliklere açık olması gerekiyor. Hem farklı, hem de bütünün bir parçası olabiliriz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Üstün Dökmen Türkiye Bosch Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title