Haberler

Cesedi Bulunan PKK'lı Toprağa Verildi

Güncelleme:

Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı'nda madencilerin bulduğu 2 cesetten birinin kimliği tespit edildi.

Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı'nda madenciler tarafından bulunan 2 cesetten birinin kimliği tespit edildi. PKK'lı 'Herekol Cudi' kod adlı Halef Kuday'ın cenazesi, Silopi İlçesi'nde toprağa verildi.

Geçtiğimiz hafta madenciler tarafından bulunan ve kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen 2 cesetten birinin kimliği tespit edildi. PKK'lı Herekol Cudi kod adlı Halef Kuday'a ait olduğu belirtilen cenaze, bugün karayolu ile memleketi Silopi İlçesi'ne getirilerek ailesine teslim edildi. Nuh Mahallesi'nde bulunan Kevser Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kuday'ın cenazesi, Başak Mezralığı'nda toprağa verildi.

Mezarlıkta defin sırasında maskeli bir grup, Abdullah Öcalan ile PKK'lı Kuday'ın posterlerini taşıyarak, 'Önder Aposuz bir barış, savaş gerekçemizdir' yazılı pankart açtı. Cenazenin taşınması sırasında da PKK ve Öcalan lehinde sloganlar atıldı.

Silopi Belediyesi de PKK'lı Halef Kuday için Dicle Mahallesi'nde taziye çadırı kurdu. Çadırın girişine de PKK'lı Halef Kuday'ın fotoğrafı asıldı.

MSY(GG/AAA) - Şırnak / Silopi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Adli Tıp Kurumu Abdullah Öcalan Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title