Haberler

Cemil Çiçek: 'Sağlam İrade' İlanındaki İfade Çok Terbiyesiz ve Saygısızca

Güncelleme:

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, komisyonda 4 eski bakan hakkında Yüce Divan oylaması yapılacağı gün gazetelerde yayımlanan ilanı sert bir dille eleştirdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Sivil Dayanışma Platformu'nun (SDP), yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine karar verileceği gün gazetelere verdikleri "Sağlam İrade" ilanında yer alan "Sizler siyasi kariyerinizi ve kazanımlarınızı 'sağlam iradenin' gölgesine borçlusunuz" ifadelerine ilişkin olarak, "Bu çok terbiyesiz ve saygısızca bir ifadedir" dedi.

"BU İFADEYİ ŞİDDETLE KINIYORUM"

İlanı eleştiren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ü de hedef gösteren bir ilan yayımlatan SDP'nin söz konusu beyanlarını "Milleti temsil eden tek tek milletvekillerine, ayrıca Meclis'in manevi şahsiyetinde milli iradeye hakaret" olarak yorumlayan Çiçek, "Bu ifadeyi şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Cemil Çiçek'in konuya ilişkin görüşlerini "O ilan hepimize" başlığıyla Hürriyet'teki köşesine taşıyan (15 Ocak 2015) Yalçın Doğan'ın yazısından ilgili bölümler şöyle:

Çiçek'in düşüncesini soruyorum. Yanıtı aynen şöyle: "Sayın Özkök'ün yazdığı gibi ise bu çok terbiyesiz ve saygısızca bir ifadedir. Milleti temsil eden tek tek milletvekillerine, ayrıca Meclis'in manevi şahsiyetinde milli iradeye hakarettir. Eleştiri varsa, herkesin terbiyeli ve saygılı olması şarttır. Üslubu beyan ayniyle insandır. Bu ifadeyi şiddetle kınıyorum".

Ben de Sayın Çiçek'i bu sağlam duruşu nedeniyle kutluyorum.

İşte Çiçek'in tepki gösterdiği o ilan;

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ertuğrul Özkök Cemil Çiçek Hürriyet Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Mert:

Ne o, zoruna mı gitti? Doğru değil mi? Ayet ile yakınlarını kollayacaksın diyen siz değil misiniz? Allah sizi bu ülkenin başından bir an önce yok etsin, amin. . .

33
15
yanıtYanıtla
dilenci:

cemil ciceg''e dua edin. . . . . . ?

38
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu ülke cehepe ye bırakılamayacak kadar kutsaldır.

12
29
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

cemil bey bu halkı mezheplere bölen benim askerim benim polisim diyen kürt laz çerkez pomak alevi diye sınıflandıran pkk ya la masaya oturan apoya taviz veren kendsi sanatçısını dışlayan zihniyete ne denir eee allahı ve onun biz müslümanlara gönderdiği peygamber efendimizi kullanarak halkını dolandıranlara ne demeli okadar

38
2
yanıtYanıtla
Sen ve benMobil-IOS:

Siz ne kadar indirmeye calisin o dahada yükselecek cünki ondan daha iyisi yok Türkiye de. Saygilar

7
28
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Saglam vurguncular soyguncular daha yakısık alırdı

28
6
yanıtYanıtla
Ben:

İnşallah memleketin başından en kısa zamanda gidersiniz, bu memlekete sizin kadar zarar veren olmadı. Dinle bizleri, insanları aldattınız, yolsuzsuk, haksızlık, kul hakkı almış başını gitmiş, Yüce Rabbim inşallah katından bu topluma dürüst insanlar bağışlar.

23
5
yanıtYanıtla
.......mobilWeb@haberler.com:

Cemil çiçek neredeyse 30 yıldır mecliste .. Ama efendi zoruna gitmesin ayakkabı kutularını hepimiz biliyoruz .. Sende bizde biliyoruz

21
5
yanıtYanıtla
çetin kaya:

hırsızların ortağıdamı var vay be öğrendim

19
5
yanıtYanıtla
Hasan Karadeniz:

İyi polis kötü polis oyunları bunlar bıktık. Samimi olsa ayni gün tepki verirdi. İnanılacak hiçbiryerleri kalmadı.

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title