Haberler

Çelik'ten Ovaazatlı İle İlgili Eleştirilere Cevap

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Mustafakemalpaşa İlçesi'ne Bağlı Ovaazatlı Beldesi'ne Seçim Sonrası Gönderilen Kamyonların Geri Alındığı İddiası ve Muhalefetin Eleştirilerine Yanıt Verdi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı Beldesi'ne seçim sonrası gönderilen kamyonların geri alındığı iddiası ve muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

Bakan Çelik, "Neyi konuşuyorlar. Bula bula kamyon sorununu mu bulmuşlar. Bu mu siyaset yani. Muhalefetin uğraşacağı şey bu mu? Daha çok yerinde sayarlar bu kafayla." dedi.

Bakan Çelik bu sabah Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin Ovaazatlı Beldesi'nde seçim sonrası gönderilen kamyonların eski model olması ve CHP'li adayın eleştirileriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Kamyonların geri alınmasını gazetecilerden duyduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Benim bilgim yok. Ama şunu söyleyeyim. Ovaazatlı seçimleri neticesi ortadadır. Seçimlerden rahatsız olup halen seçim bitmesine rağmen orada politikayı sürdürmeye çalışan varsa onların sorunudur. Ovaazatlı'nın sorunları bizim sorunlarımızdır. Alt yapısıyla üst yapısıyla araç gereciyle bizim sorunlarımızdır. Biz onların çözümüne çalışıyoruz. Önümüzde engel yok. İhtiyaç varsa değiştirilebilir yenisi alınır. İlavesi de yapılabilir. Bu meselemidir yani. Bunlar politik yüzeysel karalamaya dönük bir durum. Ovaazatlı'nın yüzde 60'lar üzerinde vermiş olduğu oyu hazmedemiyorlarsa bu onların sorunudur. Bir seçim bitmiş hizmetler devam ediyor orada. Düğün salonu, alt yapı, parke taşı yapılıyor mu? Yapılıyor. Belediye binası bitti mi? Bitti. Başka sorunlar varsa Ovaazatlı'nın çözüme uğraşıyoruz. Neyi konuşuyorlar. Bula bula kamyon sorununu mu bulmuşlar. Bu mu siyaset yani. Muhalefetin uğraşacağı şey bu mu? daha çok yerinde sayarlar bu kafayla." diye konuştu.

Daha sonra Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) işadamlarıyla bir araya gelen Bakan Çelik, burada sanayicilerin sorunlarını dinledi. İşadamları adına konuşan DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan, 2011 yılı başında 2008 yılı sonunun verilerini yakaladıklarını söyledi. Dövizdeki değişikliğin 2011 yılında ihracatçıyı sevindireceğini belirten Kaplan, "Sizi çok seviyoruz. Destekliyoruz ama eksiklikler var. Türkiye ekonomisi kırılgan noktada. Önemli yapısal sıkıntılar var. Merdiven altı işletmeler ve kayıtdışı rakamları önemli. Bu durum dürüst ve namuslu sanayicilere haksız rekabet yaratıyor." dedi

DOSAB olarak BOTAŞ'a 28 trilyonluk borçlarının bulunduğunu, alacakların 36 ay takside bölündüğü ve ödemeleri düzenli yapmalarına rağmen BOTAŞ'ın teminat istemesinden yakınan Kaplan, sanayiciye olan güvensizliği anlamadığını söyledi.

Kaplan, "Bu konudaki dava Danıştay'da devam ediyor. Kazanamazsak OSB'yi kapacak noktaya geliriz. Bir kaç müsteşar ve bürokrat yüzünden sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Bakan Çelik de, Türkiye'nin kriz sürecini atlattığını ve krizin ülkemizi teğet geçtiğini bildirerek, "Türkiye'nin bu süreçten geçtiğini üretim rakamlarından görüyoruz." dedi.

Kayıtdışılığın önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, "Bu konuda piyasada otokontrol olmalı. Vatandaş duyarlılığı bu konuda önemli. Örneğin erken emekli olduğu halde milyonlarca çalışan insan var. Bugünü kurtardım politikalarının, popülist politikaların eseri bunlar. 5 ay sonra seçim var. Böyle popülist politikalar yok. Bir karar alırsanız milyonlarca dolar zarar getirebilir" diye konuştu.

Bakan Çelik, sanayicilerin sorunlarıyla ilgili olarak da, BOTAŞ, Enerji Piyasası Kurulu'nun yanlış bir kararını uyguluyor. Bununla ilgili geçici sorunu çözmüştük. Köklü çözüm ile ilgili yargıda devam eden bir tablo var. Pazartesi günü enerji bakanı ile görüştüm. Çalışma yaptığını söyledi. Sanayide yaşadığınız herhangi bir sorun varsa bu konuları birinci elden konuşalım" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra yağışlardan zarar gören 12 derslikli Demirtaş İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu.

REKTÖRÜ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Bu arada, Bakan Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte dün gece Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Çelik, daha sonra bir süreden beri kanser tedavisi gören Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ile görüşerek durumu hakkında bilgi aldı.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, Rektör Cengiz'i gayet iyi gördüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title