Haberler

Çelik Gülersoy Büstüyle Adalarda Ölümsüzleşti

Güncelleme:

Kültür insanı, turizmci ve yazar Çelik Gülersoy'un büstü Büyükada'da Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'nde.

Adalar Belediyesi Eğitim Kültür Sanat ve Gönüllüler Merkezi tarafından yaptırılan büst, Çelik Gülersoy'un ölümünün 10. yılında yapılan bir törenle açıldı. Heykeltraş Ziyatin Nuriev'in yaptığı büstün açılış törenine, Çelik Gülersoy Vakfı Başkan vekili Uğur İbrahimhakkıoğlu, CHP Adalar İlçe Başkanı Dündar Tıraş, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Şair Ataol Behramoğlu, Adalar Belediyesi Eğitim Kültür Sanat ve Gönüllüler Merkezi Koordinatörü Hatice Farsakoğlu, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Adalar Turizmi Geliştirme Merkezi Başkanı Teoman Göral da katıldı.

ÇELİK GÜLERSOY'UN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Belediye Başkanı Dr. Farsakoğlu, büstün açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çelik Gülersoy'un iki hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi:

''Çelik Gülersoy, ülkemizin yetiştirdiği ve Adalarımızın da sahip olduğu çok önemli değerlerden biri. Adalar'da kaymakamlık döneminde kendisi ziyarete geldiğinde çok mutlu olmuştum. Yapmış olduğu çalışmaları biliyorduk ama, yüz yüze tanışmak benim için inanılmaz bir zenginlik oldu. Halk aşığı, halk dostu, kültür sevdalısı bir dosttu. Kendisi Adalar'la ilgili çok eserler verdi. Destekleriyle Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın harabe halindeki evini birlikte müze haline getirmeyi başardık. Kendisinin Adalar üzerinde tutkulularından birisi de, faytonlar konusunda düzenlemeler yapılmasıydı. Bir diğer tutkusu da Adalar'da kent müzesinin yapılmasıydı. Bizler eğer geleceği güvenle oluşturmak istiyorsak, geçmişimize kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün Çelik Gülersoy'un gerçekleşmesini çok istediği ama bunun çok zor olacağını bildiği iki şeyi gerçekleştirdik. Şu an bulunduğumuz yer önceden harabe halindeydi. İl Özel İdaresi'nden destek alarak rölöve restitüsyon çalışmaları yapıldı. İmkanımız olduğunda bina tamamlanarak,Çelik Gülersoy Kültür Merkezi olarak hizmet verecek. Hepinizin bildiği gibi Adalarımız inanılmaz bir insan zenginliğine sahip. Bu geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. Bizler bu değerlere sahip çıkma kararlılığımızı arttırarak sürdürmekteyiz. Adalar Müzesi, bu bakımdan çok önemli. Ben bir kez daha aramızdan ayrılışının 10'uncu yıl dönümünde sevgili dostumuzu, o İstanbul beyefendisini saygıyla, rahmetle ve sevgiyle anıyoruz.

Adalar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca, Çelik Gülersoy anısına düzenlenen giyim tasarım yarışması finalistlerinin sergisi de yer aldı.

Gün boyu devam eden etkinlikler, Ayser Vançin ve Mathieu Chardet ikilisinin Mevlana, Nazım Hikmet, Aragon ve Ataol Behramoğlu'nun şiirlerinden oluşan konserle son buldu. Şair Ataol Behramoğlu da konserde şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Farsakoğlu Adalar Belediyesi Ataol Behramoğlu Çelik Gülersoy Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title