Haberler

Cehaletin Vahşete Dönüşmemesi İçin Eğitim Şart

Güncelleme:

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ''23 Nisan'da Ankara'ya yeni bir yol açıldı''

23 Nisan Etkinlikleri kapsamında bu yıl TBMM sembolik başkanlık görevini üstlenen GKV Özel Okulları 8. Sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat'ı makamında kabul eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "Alhan'ı yürekten kutluyorum. 23 Nisan Pazartesi günü TBMM'de sadece Gaziantep'i değil, bütün Türkiye'yi temsil edecektir. Bu yıl Muammer Alhan Babat bu anlamda Ankara'ya yeni bir yol açmıştır. Geçmiş yıllarda Ankara dışından çocukların devletin üst düzey makamlarına temsili olarak oturtulmaları çok nadir görülen bir olaydı.

Ancak bundan sonra Türkiye'nin 81 vilayetinden çocuklar Cumhurbaşkanlığı TBMM Başkanlığı, Başbakanlık gibi makamlarda temsili görev almak için çaba sarf edecektir. Olması gerekende budur. Gaziantep tarihinde ilk kez Gaziantepli bir çocuğun TBMM'de temsili başkanlık görevi üstlenmesi de ayrıca Gaziantep'in tanıtımı ve vizyonu için büyük önem taşımaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarını kutluyorum. Böyle donanımlı gençler yetiştiriyorlar. Bu görevinden dolayı Muammer Alhan Babat'ı da ayrıca kutlamak istiyorum. Başarılı olacağına inancım sonsuzdur. Bu tür görevlere çocuklarımızdaki öz güven duygusunu arttırdığı gibi onların gelecekle ilgili hedeflerini büyütmelerinde de önemli rol oynamaktadır" dedi.

Cehaletin vahşete dönüşmemesi için eğitim şart

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'i, GKV Özel İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ile birlikte makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veren Muammer Alhan Babat "Öncelikle geçtiğimiz ünlerde yaşanan acı olayla görev şehidi olarak hayatını kaybeden değerli doktorumuz Ersin Arslan'a Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaşanan bu acı olay 21. Yüzyılda cehaletin nasıl vahşete dönüştüğünün en büyük göstergesi. Cehaletle savaşmanın tek yolu eğitimdir. Bu olay eğitime daha çok önem vermemiz gerektiğinin bir kez daha altını çizmiştir. Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün cehaletle savaş anlamında başlattığı eğitime destek kampanyasını destekliyorum ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında üstlendiğim temsili başkanlık görevim sırasında bu konuyu bütün Türkiye ile paylaşacağım.

Ben önemli ve onurlu bir görev üstlendim. Bunun bilincindeyim. Gaziantep'i ve Anadolu çocuklarını en iyi şekilde temsil etmekten mutluluk duyacağım. Elbette çocuk hakları ve eğitim öncelikli mesajlarım arasında yer alacak. Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili olarakta bu gün Türkiye'ye sığınan mültecilerin sorunlarını dile getirecek buradaki insanlara ve özellikle çocuklara yönelik destek isteyeceğim. Savaşların en büyük mağduru çocuklardır. Dünyanın neresinde olursa olsun ihlal edilen çocuk hakları karşısında kimse suskun kalamaz. Çocuk haklarıyla ilgili çifte standart olmaz. Adalet herkes içindir. Çalışmalarımda beni destekleyen büyüklerime saygılarımı sunarım." dedi. Gaziantep'te yeni bir ilke imza atarak TBMM temsili başkanlık görevini üstlenen çocuğun GKV'li olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden GKV Özel İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik "Okullarımız 50 yıllık süreç içerisinde binlerce çocuğun yetişmesi ve ülkemize hizmet etmesinde önemli bir görev üstlenerek başarıdan başarıya koşmuştur.

Muammer Alhan Babat'ı kutluyoruz. Öğrencimiz akademik alanda da çok başarılıdır. GKV'nin kuruluşunun 50.yıl dönümünde böyle bir görevin okullarımızda bir öğrenci tarafından yerine getirilecek olması bizler için ayrıca çok önemli bir onurdur" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Serin 23 Nisan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title