Haberler

Çavuşoğlu'ndan yabancı arama kurtarma ekipleri hakkındaki iddialara yanıt: İftiralar atılıyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem nedeniyle yurt dışından yardım amaçlı gelen arama kurtarma ekiplerine ilişkin sosyal medyada yer alan iddialar hakkında konuştu. Çavuşoğlu, "Sosyal medyada dezenformasyon yayılıyor. Bazıları için 'Eşya alındı' diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar doğru değil. 'Anlaşmazlıklar yaşandı' dendi, kendileri de yalanladılar. Maalesef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız, sosyal medya kullanıcılarımız." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç ile bakanlıkta bir araya geldi. Çavuşoğlu ve Konakoviç, bakanlıktaki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"EKİP GÖNDERECEK 2 ÜLKE DAHA VAR"

Ortak açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Uluslararası toplumun büyük bir destek ve dayanışma gösterdiğini söylüyoruz. Yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 100, sahadaki ülke sayısı 76, personel 7 bin 606. Ekip göndermesi beklenen 2 ülke daha var. Görevini tamamlayıp dönenler de var. Bazı ekipler arama- kurtarma faaliyeti bitince başka bölgede devam etmek istediğini söylüyor, bazıları da bitirdikten sonra ülkelerine dönüyor." dedi.

Çavuşoğlu'ndan yabancı arama kurtarma ekipleri hakkındaki iddialara yanıt:

"İFTİRALAR ATILIYOR"

Bakan, yabancı arama kurtarma ekipleri hakkında ortaya atılan bazı iddialara ise şöyle yanıt verdi: "12 ülke arama- kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndü. Bunların dönüşü ile ilgili bazı konularda olduğu gibi dezenformasyon yayılıyor, özellikle sosyal medyada. Bazıları için 'Eşya alındı' diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil. 'Anlaşmazlıklar yaşandı' dendi, kendileri de yalanladılar, bazı arama- kurtarma ekipleri ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Maalesef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız, sosyal medya kullanıcılarımız. Buradaki amaçları nedir anlayamıyorum; ama bu ülkelere de ayıp ediyoruz, onlar iyi niyetleri ile gelmişler ve yardım ediyorlar. Gelmesi planlanan 51 bin çadır var, 105 bin çadırı da biz satın alıyoruz. Katar'dan konteynerler de yola çıkmaya başladı, gemi ile doğrudan İskenderun Limanı'na gelecek."

Çavuşoğlu'ndan yabancı arama kurtarma ekipleri hakkındaki iddialara yanıt:

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Dezenformasyon Sosyal Medya Deprem Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (31)

Deniz Fırat:

Depremzede yalan söylüyor,Vatandaş yalan söylüyor, Muhalefet yalan söylüyor, Ülkelerin arama kurtarma ekipleri yalan söylüyor. Siz mi doğruyu söylüyorsunuz ? Yani elinizden geldiğince yalanlarınızı, hatalarınızı kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Gelene geçene iftira atıyorsunuz.

294
219
yanıtYanıtla
Denis Gezmis:

bu saatten sonra zaten hiçbir yardım gerekmiyor artık. en önemli yardımlar ilk hafta önemliydi ama maalesef kendi devletimiz askerimiz polisimiz ve afad bile yoktu. bu saatten sonra da yabancı ekiplere ihtiyaç yoktur çünkü onlar yardım için değil keşif için geliyorlar.

91
369
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Hayatınız yalan olmuş. ilk 24 saatte 8 bin kişi kurtarıldı. sen mi kurtardın. yabancı ekipler 2. veya 3. gün geldi.

yanıt72
yanıt35
esrefpasali:

neyi kesfedecek? gizli sakli neyimiz var? onlar zaten senden benden iyi biliyor herseyi, dij gucler kostu yardimina, moloz yigininda ne kesfedecek?

yanıt46
yanıt4
DENİZ KARA :

Her kes yalan söylüyor zaten ,siz sütten çıkmış akkaşıksınız

204
112
yanıtYanıtla
Yavuz Demir:

Sayın bakanım içimizde öyle hainler varki ALLAH bizi onların sesinden korusun

163
122
yanıtYanıtla
Nesrin Akdoğan:

Adamların sana yalan borcumu var hayat kurtarmaya gelmişler giderken raportajda gördük neler söylüyorlar

yanıt154
yanıt59
cihad çakır:

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Millet size güvenmiyor. Eksikler hatalar ortada sorumluluk alan yok. 20 yıl ülke yönettiniz ama olumsuz olan herşeye mazeretiniz var. İyi olunca sahiplenmeyi biliyorsunuz

182
95
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Ortada tek bir sey var o da sizin kin ve nefretiniz. Riyakara agzinla kus tutsan faydasiz!!!!

yanıt69
yanıt81
Ercan akdeniz:

Böyle büyük bir yıkımda sıkıntılar olması gayet doğal olmayan sizin gibi muhalefetin böyle bir zamanda olan her sıkıntıyı siyasi şova dönüştürmeniz.

yanıt36
yanıt61
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title