Haberler

Canlı Yayında Hasret Giderdi

Libya'daki Eşi İle TV'de Canlı Yayında Konuştu.

Libya'daki iç karışıklık nedeniyle bu ülkede çalışan yakınlarından haber almakta zorlanan Çelik ailesi uydu üzerinden yayın yapan yerel televizyon kanalında canlı telefon bağlantısı ile temas kurdu. Telefonla bağlanan Mehmet Çelik zor durumda olduklarını belirterek yardım istedi.

Sivas 'ta yaşayan 50 yaşındaki Turan Çelik kardeşleri 45 yaşındaki Şahin, 41 yaşındaki Mehmet ve 35 yaşındaki İlhan Çelik ile Turan Çelik'in oğlu 22 yaşındaki Hüseyin ve Şahin Çelik'in 22 yaşındaki oğlu Burhan Çelik birlikte çalışmak için 4 ay önce Libya 'ya gitti. Jalo kentinde bir inşaat firmasında işçi olarak çalışan Çelik ailesinin fertleri Libya 'da yaşanan iç karışıklıktan dolayı ailesi ile iletişimleri aksadı. Ailenin günlerdir iletişim kuramadığı LibyaÆdaki Çelik ailesinin 6 ferdinden birisi olan Mehmet Çelik Sivas'ta uydu üzerinden yayın yapan TV58 kanalının canlı yayında eşi Yeter çocukları 11 yaşındaki Sefa ve 2 yaşındaki Sıla Ecren Çelik ile telefon görüşmesi yaptı. Canlı yayına katılarak haber spikeri Cem Şahin'in sorularını yanıtlayan inşaat işçisi Mehmet Çelik, "Zor durumdayız. Burada kimseyi tanımıyoruz. Kimseye ulaşamıyoruz. Bizim başımızdaki yetkiliyi esir aldılar. Türkiye'deki yetkililer bir an önce bu işe el atsınlar. Bize yardım eli uzatsınlar. Bizim araçlarımızı yaktıkları için burada mahsur kaldık." dedi. Mehmet Çelik oğlu Sefa ile de konuşarak , "Seni çok özledim beni merak etme oğlum." dedi. Canlı yayına katılan Mehmet Çelik'in eşi Yeter Çelik ise, "Eşimi çok özledim. Bütün yetkililere sesleniyorum. Bizim eşlerimize sahip çıksınlar. Onları koruyun. Ben eşimi oraya mağdur olduğumuz için gönderdim. Benim çocuğum baba diyerek sabahlara kadar uyumuyor. Eşimin bu anlattıkları karşısında şok oldum." diye konuştu. Canlı telefon bağlantısı sırasında duygusal anlar yaşandı. Televizyon kanalı yetkilileri de uzun uğraşlar sonunda bağlantı kurmayı başardıklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title