Haberler

Çankırı'da Uluslararası Çankırı-Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı Sergisi Düzenlendi

Güncelleme:

Çankırı Konfederasyonu tarafından llgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen resim çalıştayının sergisi açıldı. Sergide, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan ve Türkiye'den 26 ressamın Ilgaz'ın doğası, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü yansıtan eserleri yer aldı.

Çankırı'da "Uluslararası Çankırı-Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı" sergisi düzenlendi.

Çankırı Konfederasyonu tarafından llgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can küratörlüğünde 20-27 Nisan tarihlerinde organize edilen resim çalıştayının sergisi törenle açıldı.

Açılışın ardından katılımcılar, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan ve Türkiye'den 26 ressamın, Ilgaz'ın doğası, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü ön plana çıkarttıkları eserleri gezerek bilgi aldı.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Ilgaz'ın tanıtımına katkı sağlayan sanatçılara teşekkür etti.

Çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Öztürk, "Sanatın ve sporun yıldızı Ilgaz Yıldıztepe'de inşallah bundan sonra da güzel çalışmalara ev sahipliği yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Elimizden geldiği kadar Ilgaz Belediyesi olarak bu katkıları vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çankırı Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Can da sanatın çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplumun gittiği yolun iyi mi kötü mü olduğunun sanatçının duruşundan hissedildiğini belirten Can, "Sanat ülkeler için o kadar önemlidir ki büyük savaşlarda şehir ele geçirildiğinde karşı tarafın ilk yaptığı, o ülkenin sanat eserlerini ele geçirmektir. Çünkü toplumların bellekleri o sanat eserlerine adeta işlenmiştir. Türk bağımsızlık savaşının can damarı olan, istiklal yoluna ev sahipliği yapmış Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde böylesi bir sanat etkinliğinin düzenlenmesi, hassas sanatçılarımızın aynı zamanda şanlı geçmişimize saygı duruşlarının ifadesidir. Ülkemizin kadim geleceğini alnında bir ışık olarak yansıtan, yürüdükleri yol aydınlanan tüm sanatçılarımızın ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra ressamlara katılım belgesi verildi.

Törene Vali Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci ile sanatçılar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayak Merkezi Kırgızistan Azerbaycan Nahçıvan Türkiye Çankırı Ressam Rusya Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Haluk Levent BM konuşmasında İsrail'e ne dedi? 10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Olympiakos Aston Villa maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Olympiakos A.Villa maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Olympiakos Aston Villa maçı CANLI izle! 9 Mayıs Olympiakos A.Villa maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title