Haberler

Çankırı'da Kampus Heyecanı

Çankarı'da 2 Yıl Önce Kurulan ve Kentin Muhtelif Bölgelerindeki Binalarda Hizmet Veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Kampusunun Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı. Uluyazı Mevkii'nde 2 Bin 400 Dekarlık Alanda Yapılacak Olan Kampus İnşatının Temel Atma Törenine Vali Şemsettin Uzun, Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ve Ahmet Bukan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Öğretim Üyeleri ve Vatandaşlar Katıldı.

Çankarı'da 2 yıl önce kurulan ve kentin muhtelif bölgelerindeki binalarda hizmet veren Çankırı Karatekin Üniversitesi kampusunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Uluyazı Mevkii'nde 2 bin 400 dekarlık alanda yapılacak olan kampus inşatının temel atma törenine Vali Şemsettin Uzun, Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ve Ahmet Bukan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, 280'i aşkın öğretim üyesi ile eğitim veren üniversitenin bu yıl sonunda 320 öğretim üyesine ulaşacağını söyledi. Rektör Savaş, şu anki öğrenci sayılarının 5 bin civarında olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl mevcut sayının üzerine bin 500 öğrenci daha katacaklarını söyledi. Çankırı'nın potansiyelini düşünerek daha önce planladıkları Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu'nu kurduklarını anlatan Savaş, bu yıl 90 öğrencinin de bu okulda öğrenim görmeye başlayacağını söyledi.

Şemdinli'de hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatırasına saygı dolayısıyla Üniversite Halk Oyunları ekibinin gösterisi etkinlikten çıkartılırken, kesilen kurban ve yapılan dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title