Haberler

Çankırı Afrin'de Yaralanan Gazi Buran Narkozluyken İstiklal Marşı'nı Okumuş

Afrin'de yaralanan Gazi Buran narkozluyken İstiklal Marşı'nı okumuşAFRİN'de devam eden Zeytin Dalı Harekatında teröristlerin önceden tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucunda yaralanan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran (28), Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA)...

Afrin'de yaralanan Gazi Buran narkozluyken İstiklal Marşı'nı okumuş

AFRİN'de devam eden Zeytin Dalı Harekatında teröristlerin önceden tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucunda yaralanan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran (28), Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin ardından Çankırı'daki babaevine getirildi. Gazi Buran, Hatay'da tedavi altında narkozluyken İstiklal Marşını okuduğunu ve 'Ben Türküm' diye bağırdığını söyledi.

1 Nisan 2018 tarihinde Afrin'in Kestele Hidirya bölgesinde intikal halinde olan askeri aracın geçişi sırasında patlayan mayın nedeniyle bir UMKE elemanının şehit olduğu ve bir albay ve bir binbaşı doktor ile birlikte yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Buran, tedavi olduğu GATA'dan taburcu oldu. Yaralı 3 askerden biri olan 2 çocuk babası Buran, ilk olarak Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ardından da ambulans uçakla GATA'ya gönderildiği süreci anlattı.

Afrin'deki operasyonlar kapsamında askerlere gıda malzemesi götürdükleri esnada araçlarının EYP'ye bastığını söyleyen Gazi Buran, 'Kilis Gülbaba'dan sabahları çıkıp Afrin'de akşama kadar askerlerimizi ziyaret ediyorduk, morallerini yükseltmek amacıyla. Onlara erzak götürüyorduk yiyecek, içecek gibi. Onları götürünce, askerlerimiz de bizi görünce mutlu oluyordu. 1 Nisan'da Afrin'de aracımızla EYP'ye bastık. Araç 4-5 takla attı. Sağ çıktık elhamdülillah. Çıktıktan sonra emniyet aldık. Komutanımızla birlikte diğer yararlıları kurtardık. Ancak Erzurum Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar şehit oldu. Araçta 4 kişiydik. 1 Albay, binbaşı doktor, UMKE'ci arkadaş ve ben vardım. Doktorun durumunun kritik olduğunu duydum ve çok üzüldüm' dedi.

NARKOZLUYKEN İSTİKLAL MARŞI'NI SÖYLEMİŞ

Gazi Buran, Hatay'daki tedavisi esnasında narkozluyken İstiklal Marşı'nı söylediğini ifade ederek, 'Tedavi için bizi Hatay Devlet Hastanesine götürdüler. Narkoz verdiler şoka girmişim. Narkozluyken de İstiklal Marşını söylemişim, 'Ben Türküm' diye bağırmışım. Doktorlar öyle söyledi. Narkozdan sonra Hatay valimiz, komutanlarımız, İçişleri Bakanımız ziyaretime geldi. Hatay'da 2 gün kaldım. Kafama ve dudağıma dikiş attılar, kaburgamda hafif ezik var. Daha sonra Ankara GATA'ya sevk ettiler psikiyatri bölümü baktı bir şey çıkmadı. Biraz raporla tekrar görevimin başına döneceğim? şeklinde konuştu.

TEKRAR GİTMEK İSTİYORUM

Tamamen iyileştikten sonra tekrar Afrin'e gitmek istediğini dile getiren Buran, 'Oradaki arkadaşlarımın hepsine selam söylüyorum. Allaha emanet olsunlar, hepsinin başları dik olsun. Bu millet hep onların arkasında. Bayrak inmez, vatan bölünmez' dedi.

Baba Kemal Buran ise oğlunun sağ salim evine dönmesine sevindiklerini belirterek, 'Oğlumuz geldi, sevinçliyiz, mutluyuz. İlk olayı duyduğumuzda şoka girdik böyle bir şey beklemiyorduk. Şu anda mutluyuz. Oradaki askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Gece gündüz duacılarıyız. Allah analarına, babalarına, vatana bağışlasın' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çankırı Afrin Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title