Haberler

Camii İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Güncelleme:

Siirt'te geçen ekim ayında temeli atılan ancak halen bitirilemeyen, Seyyid Ahmed Bedevi Yatılı Kur'an Kursu ve Camisi için yardım kampanyası düzenlendi.

Siirt Merkez Kurtalan yolu üzerinde inşaatı devam eden kurs binası ve cami hakkında bilgi veren Seyyid Ahmed Bedevi Hazretleri'nin torunlarından Kur'an Kursu eğiticisi Müderris Abdurrahim Baskın Hoca, kursun 2.000 metrekare arsa üzerinde 700 metrekare olarak yapıldığını, bodrum katı ile birlikte 5 kattan oluştuğunu söyledi. Baskın, 3. katın yatakhane ve çamaşırhane, 4. katın mutfak, yemekhane, mescit, 5. katın ise konferans salonu olarak planlandığını ve Arapça, Hafızlık, sarf nahiv, fıkıh, hadis, tefsir ders kitaplarının okutulacağını söyledi. Klasik medrese ilimleri yanında beşeri ve fenni ilimlere de yönlendirilecek öğrenciler halk ile daha rahat iletişime geçilmesini sağladığı gibi kurs öğrencilerine farklı bir ufuk da kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin, 0536 344 90 16 numaralı telefonla kendilerine ulaşılabileceklerini belirten Abdurrahim Baskın Hoca, hayırseverlerin Türkiye Finans Bankası Siirt Şubesindeki 19781631 Seyyid Ahmed Bedevi Yatılı Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği hesap numarasına yapacağı yardımlarla devam eden inşaatın bir an önce bitirmek istediklerini belirterek, Kur'an Kursu ve caminin en kısa zamanda ibadete açılması temennisinde bulundu.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siirt Merkez Seyyid Ahmed Kurtalan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title