Haberler

Berlin'de Zafer Bayramı Kutlandı

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Kurmay Albay Ayhan Dağlı, Deniz Ataşesi Deniz Kurmay Albay Mete Atay ve Hava Ataşesi Hava Kurmay Yarbay İsmail Kurt eşleriyle ev sahibi olarak konukları karşıladı.

Resepsiyona yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ve temsilcileri, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Başar Şen, elçilik ve başkonsolos çalışanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Karslıoğlu, yaptığı konuşmada Zafer Bayramı'nın 91 yıldan beri kutlandığını belirterek, "Biz inanıyoruz ki güçlü bir demokrasiyle güçlü ekonomiyle bu zaferi daha da taçlandıracağız ve ileriyle daha büyük bir gururla ve umutla bakacağız. Bu umudu, bu gücü bize veren ve yaşatan şüphesiz ki modern teknolojiyle modern ekonomisiyle modern teçhizatla donatılmış olan silahlı kuvvetlerimizdir" dedi. Karslıoğlu, Silahlı Kuvvetlerin, Türk milletinin gururu olduğunu ifade etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından yemekler ikram edildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title