Haberler

BUTEKOM laboratuvarları hizmet kalitesini artırıyor

Güncelleme:

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen kapsam genişletme denetimlerini başarıyla tamamlayarak 32 test metodunda 'ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu'na sahip oldu.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen kapsam genişletme denetimlerini başarıyla tamamlayarak 32 test metodunda 'ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu'na sahip oldu. Türkiye'deki firmaların yurt dışında yaptırdığı birçok testin Bursa'da uygulanmasının önünü açan BUTEKOM, firmaların hem çok daha ucuza hem de güvenli bir şekilde testlerini yaptırmalarını sağlayacak.

BUTEKOM bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve İleri Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi (İKMAMM) Laboratuvarları, TÜRKAK tarafından gerçekleştirilen kapsam genişletme denetimlerini başarıyla tamamladı. TS EN ISO/IEC 17025: 2017 standardına göre toplam 32 test metodunda akredite olan BUTEKOM, uluslararası düzeyde tanınırlık ve kabul edilebilirlik için gerekli olan akreditasyon belgesini aldı.

Bursa'da inovasyona dayalı ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi maksadıyla hayata geçirilen BUTEKOM bünyesinde faaliyet gösteren test laboratuvarları kalite güvence çalışmalarını sürdürerek, hizmetlerinin niteliğini artırmaya devam ediyor. Tekstil, hazır giyim, plastik ve kauçuk sektörlerine yönelik 250'den fazla test yapabilme kapasitesine sahip olan BUTEKOM, yenilenen akreditasyonu kapsamında başta fiziki testler ve haslık testleri olmak üzere elektrik direnci, ozon dayanımı ve dikey yanma testlerinde akredite olarak test gerçekleştiren Türkiye'nin ilk ve tek akredite kuruluşu oldu. BUTEKOM ayrıca elektrik direnci, termal ve su buharı geçirgenlik direnci testlerini de Türkiye'de gerçekleştirebilen iki kuruluştan biri haline geldi.

BTSO ve BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM'un alanında yeni test ve analiz metotları geliştiren çok amaçlı uluslararası bir araştırma merkezi olduklarını söyledi. Bu vizyon doğrultusunda merkezin hizmetlerini ve akreditasyon kapsamını genişletmek amacı ile çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Burkay, "BUTEKOM, özgün ürünlerin üretilmesi ve geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan testlere ilişkin önemli bir altyapıya sahip. Yürütmüş olduğumuz akreditasyon çalışmaları neticesinde firmalarımız, yurt dışından hizmet aldığı birçok testi BUTEKOM'da yapabilme imkanına kavuştu. Firmalarımız ürünlerini, TÜRKAK tarafından akredite olan laboratuvarlarımızda hem çok daha ucuza hem de güvenli bir şekilde dünya standartlarında test ettirebilecekler. Böylece kaynaklarımızın yurt dışına aktarılmasının da önüne geçmiş olacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Akreditasyon Kurumu Türkiye Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title