Haberler

Bursalı Öğrencilerden Suriyeli Öğrencilere Yardım Eli

Bursa Özel Osmangazi İlkokulu öğrencileri, Suriyeli öğrenciler başta olmak üzere Bursa’daki çeşitli okullara yardım yaptı.

Bursa Özel Osmangazi İlkokulu öğrencileri, Suriyeli öğrenciler başta olmak üzere Bursa'daki çeşitli okullara yardım yaptı.

Bursa Özel Osmangazi İlkokulu'nun minik öğrencileri örnek bir projeye imza attı. Suriyeli Muhacirler Yardımlaşma Derneği'nin aracı olduğu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger'in destek verdiği projede yüzlerce öğrenciye yardım eli uzatıldı. Proje kapsamına dahil edilen Değirmenlikızık/ Dumlupınar İlkokulu, Mümin Gençoğlu 1 İlkokulu ve Samanlı Latif Dörkçelik İlkokulu öğrencileriyle yakından ilgilenen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, "Bu projeyi başlatanları tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin böyle bir düşüncesi oluşmuş. Bizim için en büyük kazanç budur. Buradaki çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir iyilik yaptılar, kazançlı çıktılar. Bir şeyler vererek büyümeyi, bir şeyler vererek adam olmayı öğrendiler" dedi.

"HER OKULUN KARDEŞ OKULU OLACAK"

Gerçekten çok anlamlı bir etkinlik olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, "Okullarımızın paylaşım etkinliği. İnşallah bu tür projeler diğer okullarımıza örnek olacak ve oralarda da uygulanmaya başlayacak. Bu tür projelerle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sosyal Sorumluluk Ekibi oluşturduk. İkinci dönemde tüm okullarımızın birer kardeş okulu olacak" şeklinde konuştu.

"Bu yardımlara vesile olanlar her ne kadar Suriyeliler de olsa kapsam ihtiyaç sahibi öğrencilerdir" diyen Suriyeli Muhacirler Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Çelenk, "Bu okuldaki öğrencilere bir bakıyorum, Suriyeli öğrencilerle Türk öğrenciler iç içe kaynaşmış durumdalar. Dolayısıyla bu yardım kampanyaları Suriyeli öğrenciler vesilesiyle yardım ihtiyacı olan Bursalı çocuklara da ulaşıyor" dedi. Tüm öğrencileri çok sevdiğini söyleyen Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Ömrünüz boyunca birlik içinde, dayanışma içinde olmanız benim en büyük temennim" diye konuştu.

"TÜM ÜRÜNLERİ ÖĞRENCİLER KOLİLERE YERLEŞTİRDİ"

Öğrencilerin öğrenimini kazanımını her aşamada önemseyen bir okul olduklarını belirten Osmangazi Koleji Müdürü Mehmet Demirbaş, "Bu projede bize destek veren, yol açan Suriyeli Muhacirler Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Çelenk'e çok teşekkür ediyoruz. Okullara geldik. Öğrencilerden çok sıcak bir karşılama bulduk. Çocuklarımız arkadaşlarıyla paylaşacakları tüm ürünleri kendi elleriyle kolilere yerleştirerek hem o duyguyu yaşadılar, hem de şimdi burada temsili olarak diğer okullarımızı gezerek duygularına ortak oldular" ifadelerini kullandı.

"YALNIZ HİSSETMEMELERİNİ SAĞLIYORUZ"

Suriyeli öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Mümin Gençoğlu İlkokulu Müdürü Süleyman Güler, okullarında 90 civarında Suriyeli öğrenci olduğunu ve onların ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Kendi okullarını da projeye dahil ettikleri için teşekkür eden Değirmenlikızık/Dumlupınar İlkokulu Müdürü Bayram Muratoğulları, öğrencilerin bu duyarlılığının ve hassasiyetinin kendilerini mutlu ettiğini ve bu güzel davranışlarınının diğer arkadaşlarına da örnek olmasını dilediğini belirtti. Samanlı Latif Dörçelik İlkokulu Müdürü Ali Fuat Bayram ise tüm öğrencileri kendi çocuğu gibi gördüğünü belirterek, bu projede yer alan herkese ihtiyaç sahibi öğrenciler adına teşekkür etti.

"BURSA'YI VE TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Gittikleri okullarda yabancılık çekmeden yeni arkadaşlar edinen, sınıflarda derslere katılan ve oyunlar oynayan Osmangazi İlkokulu öğrencilerinden Cemile Eslem Özlük, düzenledikleri sosyal sorumluluk projesinin bir adet haline geldiğini ve bu yılda da yeni arkadaşlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Suriyeli öğrenci Mahmud Hamami ise okuduğu notta "Sevgili öğretmenlerim, sizleri seviyorum. Okulumuzu seviyorum. Bursa'yı ve Türkiye'yi seviyorum. Bizlere yardım ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mümin Gençoğlu Dumlupınar Osmangazi Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title