Haberler

'Bursa Fotofest'in Açılışında Coşku Doruğa Ulaştı

Güncelleme:

'4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, Cumhuriyet Caddesi'nde coşkulu görüntülere imza atan 'Geleneksel Festival Yürüyüşü' ile başladı.

Türkiye'nin en önemli fotoğraf festivallerinden biri haline gelen 'Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest)', bu yıl 'Birlikte Yaşamak' temasıyla 6-11 Aralık tarihleri arasında dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu kez 4.'sü gerçekleştirilen festival, Türkiye'nin ve Bursa'nın görsel tarihinin oluşumuna katkı koyması bakımından büyük önem taşıyor.

'4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest)', Cumhuriyet Caddesi'nde coşkulu görüntülere imza atan 'Geleneksel Festival Yürüyüşü' ile başladı. Bursa Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, coşkulu anlara sahne oldu. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği festivale, hem Bursa'dan hem de organizasyon için kente gelen fotoğrafçılar ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

"Bursa'nın tanıtımına fotoğrafla katkı sağlanıyor"

Cumhuriyet Caddesi boyunca yapılan yürüyüşün ardından '4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin açılış kurdelesi Zafer Meydanı'nda kesildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, coşkulu kortejin ardından yaptığı açıklamada, Bursa'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Bursa FotoFest, bir hafta boyunca hayatın tüm renklerini 'Birlikte Yaşamak' temasıyla Bursalı sanatseverlerle buluşturacak. Festivalde, yaşamın farklı detaylarına göz atacağız. 57 ülkeden fotoğraf sanatçılarının Bursa'da buluştuğu bu önemli etkinlik, dünyanın tüm güzelliklerini fotoğraflarla Bursa'ya taşıyor, aynı zamanda da Bursa'nın değerlerini ve güzelliklerini, kentin her köşesinden çekilecek yüzbinlerce fotoğrafla dünyaya tanıtıyor. Renkli, güzel bir etkinlik olan FotoFest, geleneksel hale getiriliyor. Bu yıl 4.'sü düzenlenen festival, fotoğraf sanatının gelişimini desteklerken aynı zamanda Bursa'nın tanıtımına da katkı koyuyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, 57 ülkeden gelen fotoğrafçıların önemli eserlerinin de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) başta olmak üzere farklı galerilerde Bursalı sanatseverlerle buluşacağını sözlerine ekledi.
Geleneksel festival yürüyüşüne katılan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da Bursa için önemli bir festival olan FotoFest'in gelenekselleşmesinin değerine dikkati çekti. FotoFest'in ülkedeki en önemli uluslararası festivallerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Usta, organizasyona katkı koyanları tebrik ederek, 'Bursa için bir şans' olan festivale tüm vatandaşları davet etti.

Dünyaca ünlü sanatçıların fotoğrafları Bursa'da

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, festivalin gerçekleşmesine büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, fotoğraf gönüllülerinin Bursa'da dünyanın seçkin fotoğraflarını izleme şansı bulduğuna işaret etti. Bursa FotoFest'te dünyanın en büyük fotoğraf sergisinin açıldığını söyleyen Pala, "FotoFest ile Bursa'nın gücünü hep birlikte görüyoruz. Bursa olarak dünya çapında bir organizasyona imza attık. Bursa Kent Konseyi'nin aktif gücüyle Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ve gönüllülerimizin emekleriyle önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bursa'da binlerce fotoğraf, meraklılarıyla buluşuyor" diye konuştu.

Yerli ve yabancı 159 fotoğraf sanatçısı Bursalılarla buluşuyor

2011 yılında "Karşılaşmalar", 2012 yılında 'İnsanlığın İzleri' ve 2013 yılında 'Hayatın Renkleri' başlığıyla düzenlenen festival, bu yıl 'Birlikte Yaşamak' temasıyla yapılıyor. 7 uluslararası, 32 ulusal ve 120 yerel sanatçı katılacak olan festivalin danışma kurulu üyeliğini Ara Güler, İzzet Keribar, Prof. Dr. Levent Kılıç, Prof. Dr. Melih Zafer Arıcan, Utku Kaynar, Öğr. Gör. Mustafa Bilge Satkın'nın yaptı, festivalin küratörlüğünü ise Hasan Şenyüksel üstlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Bakmadan Geçme

LOVE BOMBİNG NEDİR? Love bombing ne anlama gelir, ne demek? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kurbanı kimler kesemez? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Öğretmene şiddete yasal düzenleme geldi mi? Bakan Tekin yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı mı? 11 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Mayıs burç yorumları nedir? MECLİS'TE GERGİN ANLAR! AK Parti ve CHP vekilleri neden birbirine girdi? Veli Ağbaba ne dedi? Kurban kesmek hangi ayette var? Kurban kesmek vacip mi farz mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Gelinim Mutfakta Damla kimdir? Gelinim Mutfakta Damla Çınar kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta Damla Çınar İnstagram hesabı ne? Anneler Günü hediye önerileri #128144 2024 Anneler Günü en kolay el yapımı hediye fikirleri neler? PASSOLİG ÇÖKTÜ MÜ? Passolig neden girilmiyor, çöktü mü? #9917 Abant gölü nerede? Abant gölü hangi şehirde, hangi ilde? Abant gölü tabiat parkı konumu!
ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title