Haberler

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı

Güncelleme:

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladıBURSA Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 5'incisi organize edilen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen renkli kortejle başladı.

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı

BURSA Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 5'incisi organize edilen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen renkli kortejle başladı. 3 gün sürecek etkinlikte, Türk kültürüne ait sporlar, sanat ve eğitimler Keles Kocayayla'da Bursalılarla buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda Keles Belediyesi işbirliği ile Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Dünya Etno Spor Konfederasyonu, Türksoy ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin katkılarıyla bu sene 5'inci kez düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Cumhuriyet Caddesi'nde kortej yürüyüşüyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan protokol üyeleri, Cumhuriyet Caddesi girişinden Fomara 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyerek, halkı selamladı. Protokol üyelerinin yürüyüşüne, Osmanlı savaş müzikleriyle mehter takımı ve rahvan atları derneği ekipleri de eşlik etti. Yürüyüş sonunda Kazakistan'dan gelen misafirler, geleneksel halk danslarını sergiledi. Birbirinden farklı figürler sergileyen ekip, Bursalıların yoğun ilgisini çekti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda organizasyonun anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sene 5'incisi yapılan Ata Sporları Şenliği'nin hayırlı olmasını diledi. Şenlik kapsamında düzenlenecek olan kökbörü, atlı akrobasi, geleneksel okçuluk, cirit, rahvan, atlı okçuluk, aba-kuşak-şalvar güreşleri, karakucak güreşleri, Alpagut savaş sanatları ve yağlı güreş müsabakalarının iki gün boyunca izleyicilerin beğenisine sunulacağını belirten Başkan Aktaş, bunun yanında konserler, dans gösterileri, geleneksel çocuk oyunları, dağ yöresi temsili gelin alma, beşik toyu, Türk dünyasına özgü müzik dinletileri, ipek halı ve kumaş dokuma, yün eğirme, Türk dünyası başkentleri fotoğraf sergisi, Orhun Abideleri'nin canlı anlatımı, mehter, kılıç kalkan gösterilerinin de olacağını açıkladı. Başkan Aktaş, "Şenliğimize katılmak isteyen vatandaşlarımız için Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nden ücretsiz servisler kaldıracağız. Bursa, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük ticaret ve sanayi şehirlerinden birisidir. Ama Bursa, kadim medeniyetimizin başkenti. 6 padişahı, onlarca şehzade ve evliyayı bağrında barındıran bir şehir. Bursa, Türk dünyası için sembol bir şehirdir. Gayretlerimizle Bursa, Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu. Mart ayından bu yana dolu dolu programlar düzenleniyor. Güzel çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu büyük şölene bütün halkımızı davet ediyorum" dedi.

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerin gayretleriyle ata sporlarında faaliyet gösteren kulüp sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Ata Sporları Şenliği'ne herkesi davet eden Kılıç, programlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, korteje katılan herkese teşekkür etti. İki gün boyunca tüm Türk dünyasını, Orhan Gazi'nin Nilüfer Hatun'la evlendiği ve Murad-ı Hüdavendigar'ın savaşa hazırlandığı Keles Kocayayla'da ağırlayacaklarını söyleyen Keskin, tüm Bursalıları şenliğe beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title