Haberler

Burdur Ve Bucak'ta BAKA'dan Girişimcilik Eğitimi

Güncelleme:

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' düzenlendi.

Son başvuru tarihi 10 Ağustos olarak belirlenen ve 27 Ağustos'ta başlayacak uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan girişimciler, iş planları ve projeleri KOSGEB tarafından başarılı bulunursa kuruluş desteği, makine, teçhizat, ofis donanımı ile ofis gideri olmak üzere toplam 30 bin liralık hibeden yararlanabilecek.

BAKA ile KOSGEB'in işbirliğinde düzenlenen 'uygulamalı girişimcilik eğitimleri', Burdur merkez ile Bucak İlçesi'nde gerçekleştirilecek. Merkez ile Bucak'ta 27 Ağustos-21 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplam 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak isteyen girişimci adayları, www.baka.org.tr adresinden ulaşabilecekleri başvuru formu ve anketi doldurup başvurularını 10 Ağustos 2012 saat 17.00'ye kadar BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi'ne yapabilecek.

BAKA ve KOSGEB işbirliği ile Burdur Merkez ile Bucak İlçesi'nde en az 60 saat sürecek ve ücretsiz girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve iş planı ile projeleri KOSGEB tarafından başarılı bulunan girişimciler, geri ödemesiz olarak 3 bin lirası işletme kuruluş desteği, 15 bin lirası makine, teçhizat, ofis donanım gideri ve 12 bin lirası işletme gideri olmak üzere, toplam 30 bin liralık hibeden yararlanabilecek. Başarılı bulunan girişimciler talep etmeleri halinde ayrıca ilk 2 yılı ödemesiz sıfır faizli 70 bin liraya kadar 4 yıl vadeli kredi de alabilecek.

Bu güne kadar Antalyabiri Alanya'da olmak üzere 5, Isparta'da 2 ve Burdur'da 2 uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirildiğini, yüzlerce kursiyerin sertifika aldığını söyleyen BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, girişimciliği teşvik etmek, istihdam sorunlarını gidermek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla eğitim çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Engin, şöyle devam etti:

"Sertifikalarını alanlar KOSGEB'in girişimcilik desteğine başvurabilecek, proje ve iş planları KOSGEB tarafından uygun görülmesi halinde 30 bin TL'ye varan miktarlarda hibe desteği alabileceklerdir. Sabit yatırım desteği talep eden girişimciler de ilk 2 yıl ödemesiz, sonra da 3 ayda bir taksit ödemeli olmak üzere toplam 4 yıl vadeli ve sıfır faizli 70 bin liraya kadar kredi alabilecekler. Girişimcilerimiz bu tür fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeli."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burdur Merkez Tuncay Engin Eylül Bucak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title