Haberler

BURDUR'DA KÜREĞİNİ TIRMIĞINI ALAN ORMAN YANGININA KOŞTU

Güncelleme:

Burdur'un Tefenni İlçesi'nde dün öğle saatlerinde çıkan Orman yangınına müdahale etmek için çevredeki köylerden tırmığını, küreğini, taktörünü alan yangına koştu.

Burdur'un Tefenni İlçesi'nde dün öğle saatlerinde çıkan Orman yangınına müdahale etmek için çevredeki köylerden tırmığını, küreğini, taktörünü alan yangına koştu.

Burdur'un Tefenni İlçesi Beyköy Yaylası'nda dün öğle saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın çıktığının duyulmasının ardından Burdur, Gölhisar, Yeşilova, Çavdır, Tefenni, Karamanlı Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangını duyan çevre köylerdeki vatandaşlarda traktörleri, kazma, kürek ve tırmıkları ile yangına müdahale eden ekiplere yardımcı olmak için bölgeye koştu. Öte yandan bölgede bulunan mermer ocaklarındaki iş makinaları da yangın alanına sevk edildi.

Yaklaşık 250 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle müdahalenin yanısıra Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne ait Toma'da soğutma çalışamlarına destek verdi.

BURDUR VALİSİ ARSLANTAŞ: 400 VATANDAŞ YANGINA KOŞTU

Yangının hemen ardından bölgeye gelen Burdur Valisi Ali Arslantaş "Yangın ihbarı almamızın ardından Orman İşletme Müdürlüğü'müzün arazözlerini, çevre belediyelerin arazözlerini, İl Özel İdaresi ve çevredeki mermer ocaklarının iş makinalarını yangın yerine yönlendirdik. Orman Genel Müdürlüğümüz talebimize olumlu cevap verdi ve bir helikopterimizde yangın söndürme faaliyetlerimize katıldı. Bu arada kazmasını, küreğini, tırmığını alan Tefenni ilçemizden ve çevre köylerden 400'e yakın vatandaşımız yangın ile mücadeleye aktif olarak katıldı" dedi. Burdur Valisi Arslantaş, dumandan etkilenen 2 vatandaşın Tefenni Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve durumlarının iyi olduğunu söyledi. Vali Arslantaş, 1,5 saatlik cansiparene karadan ve havadan müdahale ile yangının kontrol altına alındığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Tefenni Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title