Haberler

İstanbul'daki Yüzlerce Bulgaristan Vatandaşı Oy Kullanamadan Geri Döndü

Güncelleme:

İstanbul'daki Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki parlamento seçimleri için sandık başına gitti ancak yüzlerce kişi sandıkların yetersiz olması nedeniyle oy kullanamadan geri döndü.

İstanbul'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkelerindeki parlamento seçimlerinde oy kullanmak için sabah saatlerinde gittiği sandık başında, sandıkların yetersiz kalması ve sandık kurulu önünde Kiril alfabesiyle dilekçe yazma mecburiyeti nedeniyle, oy kullanamadı. Vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İSTANBUL GENELİNDE 7 SANDIK KURULDU

Bulgaristan'daki parlamento seçimleri için, İstanbul genelinde kurulan 7 sandıkta, İstanbul'da yaşayan ve aynı zamanda Türkiye vatandaşı da olan Bulgaristan vatandaşları, saat 07.00'den 21:00'e kadar açık olan sandıklarda, Bulgaristan'dan gelen görevliler nezaretinde oy kullandı.

BAZI VATANDAŞLAR OY KULLANMADI

Yetersiz sandıklar ve Bulgaristan Seçim Kurulunca parlamento seçimlerinde, AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacaklara, Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde dilekçe yazma mecburiyeti getirilmesiyle nedeniyle oluşan yoğunluk yüzünden bazı vatandaşlar, oy kullanamadı.

''ANCAK BİN 800 KİŞİ OY KULLANABİLDİ''

Avcılar'da oy kullanan ve bölgedeki vatandaşların oyunu rahat kullanması için çalışan Bulgaristan göçmeni, Dost Partisi Avcılar temsilcisi, AK Parti Avcılar ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Özgür, vatandaşların bir kısmının oy kullanamamasını iki nedene bağladı.

Avcılar'da yaklaşık 20 bin seçmen olduğunu, ama sadece bir sandık açıldığını bunun yeterli olmadığını söyleyen Özgür, "Bir de yavaşlatmak için, Cuma günü aldıkları bir karar var, deklarasya denen taahhütname evrakı mecburi tuttular. Vatandaşlar, hem onu doldurmaları, hem de tek sandıkta oy kullanmaları gerektiği için, iş ağırlaştırıldı. Sabah 07: 00'de sandıkların açılmasına rağmen, Avcılar'daki sandığımızda E-5'e kadar sıralar olmasına rağmen, ancak bin 800 kişi oy kullanabildi" diye konuştu.

''YAKLAŞIK 250 KİŞİ OY KULLANAMADAN GİTTİ''

Yaklaşık 250 kişinin oy kullanamadan gittiğini aktaran Özgür "Akşam 20:00'de okulun kapısı kapandı, 21:00'de ise sandık kapandı, okul içerisinde olan ve oy kullanması gereken 250 kişi oy kullanamamıştı. Oy kullanamayan vatandaşlar, protesto ederek gittiler" dedi.

Avcılar'ın yanı sıra Başakşehir ve Sultangazi'de oy kullanmaya giden Bulgaristan vatandaşlarının, akşam kapanan sandıklar nedeniyle oy kullanamadığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özgür Bulgaristan İstanbul Avcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title