Haberler

Bulgaristan'daki Sel Felaketi

14 kişinin yaşamına mal olan selin ardından yardım çalışmaları sürüyor, kayıp iki çocuk ise hala aranıyor Varna kentinin Asparuhovo semti ile Türk ve Romanların yaşadığı gecekondu mahallesine giren dozerler, sokaklardaki çamur ve enkazı temizlemeye çalışıyor Varna Belediye Başkanı İvan Portnih, gecekondu mahallesi sakinlerinin zorla tahliye edilmelerini istedi.

Bulgaristan'da geçen hafta aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 14 kişi hayatını kaybederken, kurtarma ekipleri ülkenin doğusundaki Varna kentinde kayıp iki çocuğu arıyor.

Yaz mevsimine fırtına ve sellerle giren Bulgaristan'ın Varna, Dobriç, Veliko Tırnovo gibi birçok şehri, sellerin yol açtığı zararla mücadele ederken, hükümet bugünü "ulusal yas" ilan etti.

Varna'nın Asparuhovo semtinde sel, onlarca araç ve eve zarar verdi. Selden en fazla etkilenen bölgede kriz merkezi kuran Varna Belediye Başkanı İvan Portnih'in ekibi, zarar tespiti yapmaya çalışıyor. Belediye Başkanı Portnih ise durumun en kritik olduğu "Canavar" adlı semtte, evleri çökmek üzere olan vatandaşların "zorla da olsa tahliye edilmeleri" talimatı verdi.

Kızılhaç Varna Bölge Koordinatörü İlko Radev'in de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin "yeni tarihinde", insani bir görev uğuruna ilk kez bu kadar geniş çapta seferber olup zor durumda kalan insanların yardımına koşulduğunu söyledi. Radev, çok sayıda şirketin yanı sıra vatandaşların da sürekli yardım getirdiklerin vurguladı. Radev, selde hayatını kaybedenlerin ailelerine psikolojik destek için de 10 kişilik uzman ekibin görevlendirildiğini belirtti.

Öte yandan ülkenin dört bir yanından gelen farklı mesleklerde yaklaşık 800 gönüllü, evleri yıkılanlara yardım etmeye çalışıyor.

Deniz kuvvetleri, sivil savunma, jandarma, polis ve diğer devlet birimleri de kriz bölgelerine personel göndererek, gıda, içme suyu ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım paketlerinin dağıtımını sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Plevneliev bölgeye gitti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Avrupa Komisyonu'nda doğal felaket ve insani yardımlarından sorumlu Bulgar komiser Kristalina Georgieva, Varna'daki sel bölgesini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bazı vatandaşlar, bu gibi zor anlarda devletin varlığını göremediklerini ifade etti. Asparuhovo semtinde yaşayan Bulgar kökenli vatandaşlar, selin birkaç dakika içinde geliştiğini ve büyük maddi hasara yol açtığını belirtti. Bölge sakinleri, araçları hurdaya çeviren selin evlere doldurduğu çamur tabakasını temizlemeye çalışıyorlar.

Daha yüksek bir yerde bulunun "Canavar" semtinde yaşayanlar ise bir yandan felaketin yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan hala kayıp 6 yaşındaki Martin ve ismi belirlenemeyen diğer çocuğu aramaya devam ediyor. - Varna

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Bulgaristan Varna Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title