Haberler

Bulantı Şikayetiyle Gittiği Hastanede Kalp Ameliyatı Yapıldı

Güncelleme:

Konya'da, 73 yaşındaki hasta, bulantı ve kısma şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kapalı kalp ameliyatı ile yeniden hayata tutundu.

Konya'da 30 yıldır kalp rahatsızlığı yaşayan 73 yaşındaki hasta, bulantı ve kısma şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kapalı kalp ameliyatı ile yeniden hayata tutundu.

İbrahim Öz, 5 gün önce bulantı ve kusma şikayetiyle Konya Medicana Hastanesi'ne başvurdu. Burada, kalbi besleyen damarlarında tıkanıklık olduğu tespit edilen Öz'e, Türkiye'de nadir gerçekleştirilen minimal kesi ve endoskopi tekniği ile kapalı by-pass ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren hastanenin Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Mart, kalp hastalarının çoğunun ameliyattan korktuğunu söyledi.

Hastaların en büyük korkusunun da çok sayıda işlem gerektiren göğüs kafesinin ameliyat esnasında açılması olduğunu ifade eden Mart, şunları kaydetti:

"Minimal kesi ve endoskopi tekniği ile artık hastalarımızın korkmasına gerek kalmadı. İbrahim Öz'ün tetkiklerinde kalbini besleyen damarlarında tıkanıklık tespit ettik. Hastamızı ameliyata almayı uygun gördük. Sonra da Türkiye'de nadir, Konya'da ise ilk olan kapalı kalp ameliyatını yaptık. Bu ameliyatta 'iman tahtası' diye tabir edilen hastanın göğüs kafesini açmadan, minimal kesi ve endoskopi ile ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamızın durumu iyi. 2 gün sonra taburcu edeceğiz."

"Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum"

İbrahim Öz de hastaneye bulantı ve kusma şikayetiyle geldiğini belirtti.

Çocuklarına telefon ederek, hastaneye götürmelerini istediğini dile getiren Öz, "Hastanede kalp krizi teşhisi konularak, ameliyat olmam gerektiği söylendi. Kapalı by-pass ameliyatı yaptılar. Ameliyat olduğumdan haberim bile yok. 30 yıldır kalp rahatsızlığı çekiyordum. 30 yıl sonra sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Tüm Türkiye'den ve arkadaşlarımdan bir isteğim var; sigarayı bıraksınlar" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Öz Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title