Haberler

Bu kıraathanede sadece satranç ve dama oynanıyor -

NURTEN ASLAN / ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'in Baykan ilçesinde kıraathane işleten Şevket Ilık, satranç merakı nedeniyle iş yerinde müşterilerinin satranç ve dama dışında başka oyun oynamasına izin vermiyor.

NURTEN ASLAN / ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'in Baykan ilçesinde kıraathane işleten Şevket Ilık, satranç merakı nedeniyle iş yerinde müşterilerinin satranç ve dama dışında başka oyun oynamasına izin vermiyor.

Baykan ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası Ilık'ın, 22 yıldır işlettiği kıraathanede sadece satranç ve dama oynanıyor. Başka oyunların oynanmasına izin vermeyen Ilık'ın bu davranışı ilk zamanlar müşterilerin tepkisini çekse de artık ilçede yaşayan herkes kıraathanenin bir satranç oynama merkezine dönüştüğünü biliyor.

İlçede herkesin satranca olan sevgisiyle tanıdığı Ilık, Baykan Kaymakamlığının desteğiyle 31 Ocak'ta Antalya Kemer'de düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonasına katılacak.

- Satranç merakı 6 yaşında başladı

Ilık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Obalı köyünde büyüdüğünü, köyde amcalarının sürekli satranç oynadığını anlatarak, onları büyük bir merak ve ilgiyle izlediğini söyledi.

Bu sayede 6 yaşından itibaren çok keyif aldığı satrancı oynamaya başladığını kaydeden Ilık, 22 yıl önce açtığı kıraathanede de sadece satranç ve dama oynanmasına izin verdiğini, bu oyunlar dışında başka oyunların oynanmasına müsaade etmediğini belirtti.

Siirt ve Bitlis'te düzenlenen satranç turnuvalarına katıldığını ifade eden Ilık, Baykan Kaymakamlığının desteğiyle 31 Ocak'ta Antalya Kemer'de düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonasına da katılacağını bildirdi.

İçerisinde sadece satranç ve dama oynatılan bir kıraathane işlettiği için mutlu olduğunu aktaran Ilık, şunları söyledi:

"Kıraathane sayesinde satranca olan ilgi arttı. Çok sayıda arkadaşım var, satranç ve damaya meraklı. Sürekli satranç ve dama oynayanlar bulunuyor. İlk başta 'neden başka oyunlar oynanmıyor' diye tepki gösterenler oldu. Sonra alıştılar. İlçede artık herkes kıraathanede satranç ve dama oynandığını biliyor. Oynamak isteyenler gelip kıraathanede buluşuyor. Satranç, zeka ve sabır gerektiren bir oyun. Hafife alınacak bir oyun değil. İlk defa şampiyonaya katılacağım. Şampiyonada iyi bir derece elde etmek istiyorum. Şampiyonaya katılacağım için çok mutluyum. Dilerim satranç oyununun yaygın olduğu ilçeme güzel bir derece ile dönerim."

- "Ilık'a sponsor olduk"

Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl da satranç tutkunu Ilık'ı her zaman desteklediklerini belirtti. Baykan ilçesi ve Veysel Karani beldesinde satranç ve damanın çok yaygın olarak oynandığını aktaran Kaymakam Akıl, "İlçeye geldiğimde bunu duyunca çok şaşırmıştım. Ama her 2 oyun da ilçede çok seviliyor. Ilık da geçen hafta uluslararası derecesi olan bir kişiyi yapılan müsabakada yenince ona destek olmaya karar verdik. Şampiyonadan iyi bir derece ile dönmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

Siirt Baykan satranç Şevket Ilık

Muhabir: Nurten Aslan, Zekeriya Güneş

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Güneş Antalya Kemer Baykan Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title