Haberler

Kelkit'te Tüm Sögüt ve Kavak Ağaçları Kesiliyor

Güncelleme:

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesi için alınan kararın uygulanmasına Kaymakamlık Konutunun bahçesinden başlandı.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesi için alınan kararın uygulanmasına Kaymakamlık Konutu'nun bahçesinden başlandı.

İlçede fazla miktarda bulunan ve bir tanesinin yılda ortalama 126 ton su tükettiği bilinen kavak ağacı ile kökleriyle kanalizasyonları tıkayan söğüt ağaçlarının kesilmesi için Hıfzıssıhha Kurulu'ndan karar çıkarıldı.

Kararın ilk uygulaması ise ilçenin mülki amiri olan Kaymakam lojmanının bahçesinde gerçekleştirildi ve buradaki 18 kavak ve söğüt ağacı kesildi. Belediye Başkanlığı'nın ağaçların kesiminde teknik destek verdiği uygulamaya, hem Kaymakamlık hem de Belediye Başkanlığı kesilen kavak ve söğütlerin yerine meyve fidanı için dikmeleri için vatandaşlara katkı sağlıyor.

İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, konuyla ilgili Türkiye'deki uygulamaları incelediklerini ve ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçedeki tüm kavak ve söğütlerin kesilmesi kararını aldıklarını söyledi.

"KARARI İLK UYGULAMASI GEREKEN BİZİZ"

Konuya dikkati çekmek ve öncülük etmek için ilk olarak Kaymakamlık lojmanının bahçesindeki 18 kavak ve söğüt ağacını kestiklerini kaydeden Gazel, "Öncelikle buradan başladık. Madem bu kararı aldık, ilk uygulaması gereken de bizleriz" dedi. Hem insan sağlığını hem de doğayı olumsuz yönde etkileyen kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesine, kesen vatandaş ve muhtarlara bunların yerine çam ağaçları ile elma, armut ve ceviz gibi meyve fidanlarının verilmesi kararını aldıklarını kaydeden Kaymakam Gazel, konuyla ilgili birçok muhtar ve vatandaştan olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. İlçede birçok köyde bu konuda seferberlik başlatıldığını ifade eden Kaymakam Gazel, kesim işinin polen alerjisi olanların mağdur olmaması için kavaklardaki pamukçukların uçmaya başlamadan önceki dönemde kesilmesini istedi.

"SU SIKINTISI ARTTI, KAVAK VE SÖĞÜT ÇOK FAZLA SU TÜKETİYOR"

Aynı şekilde söğüt ağaçlarının da birçok yerde kanalizasyonları tıkadığını, birçok yerde kökleriyle doğaya zarar verdiğini dile getiren Gazel, "Son zamanlarda yağışlardaki düzensizlikten dolayı su sıkıntılarımız olmakta. Söğüt ve kavak ağaçlarının çok daha fazla su tükettiklerini göz önünde bulundurduğumuz zaman bu ağaçların kesilmesinin yerinde olduğunu düşünüyoruz. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların yanında olduğumuz bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

KAVAĞINI KESENE MEYVE FİDANI

Kavak ve söğüt ağaçlarının yerine dikilecek meyve ağaçlarıyla geleceğe daha güzel bir çevre daha güzel bir nesil bırakılabileceğini kaydeden Gazel, kavağını ve söğüdünü kesen vatandaşların kendilerine müracaat etmeleri halinde ihtiyaç duydukları ceviz, elma, armut ve kiraz gibi meyve fidanlarını temin etme konusunda katkı ve destek olacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise alınan karara belediye olarak destek verdiklerini belirterek, "Kavak ağacının artık ilçemizin içinden çıkması lazım. Belediye olarak da bunun kesiminde her türlü desteği vermeye ve akabinde kavakların yerine dikilecek çam, akasya veya meyve fidanlarını vermeye de hazırız. Bu konuda Kelkitli hemşehrilerimizin gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Kavaklarımızı el birliği ile kesip memleketimizi bu sıkıntıdan kurtarmamız lazım" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Kelkit Söğüt Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title